Primaria Timisoara a achizitionat, in premiera, cinci reni, care vor trage sania lui Mos Craciun. "Animalele sunt acum in Germania, unde este un fel de carantina si trebuie sa mai stea acolo cam noua zile. Preconizam ca vor sosi la Timisoara in jurul
Primaria Timisoara a achizitionat, in premiera, cinci reni, care vor trage sania lui Mos Craciun. "Animalele sunt acum in Germania, unde este un fel de carantina si trebuie sa mai stea acolo cam noua zile. Preconizam ca vor sosi la Timisoara in jurul datei de 21 decembrie", a declarat viceprimarul Adrian Orza. Renii vor fi invatati sa traga la sanie, iar "calatoriile" vor fi gratuite, timp de o ora in fiecare zi. Edilii au decis sa cumpere aceste animale, cu 2.500 de euro fiecare, pentru ca inchirierea lor s-a dovedit a fi foarte scumpa. Din motive de securitate a animalelor, renii care vor ajunge la Timisoara nu vor avea coarne, pentru a nu se rani. Coarnele le vor creste insa la loc. In restul anului, ei vor fi tinuti la gradina zoologica din oras.
Conducerea Primariei Timisoara va inaugura in aceasta seara, la ora 18, iluminatul de sarbatori in centrul orasului.
In centrul atentiei va sta o iesle, montata in premiera pentru sarbatorile de iarna din orasul de pe Bega. Ieslea va avea patru metri inaltime si va avea personaje biblice in marime naturala. Aici vor fi aduse si oi vii, au spus reprezentantii Primariei.
Deoarece ieslea va fi un punct de atractie mai ales pentru copii, s-a luat legatura cu diferite culte din Timisoara pentru a desemna persoane care sa prezinte micutilor povestea Nasterii Mantuitorului si sa le explice ce au adus magii in dar. Ieslea va fi amplasata la fiecare sarbatoare a Craciunului.
A doua parte a iluminatului festiv va fi tot o surpriza, deoarece este pentru prima data cand acest lucru se face pe cladirea Operei. Luminile se vor aprinde in data de 20 decembrie, a mai spus Orza. In centrul orasului s-au amplasat deja si casute pentru comercializarea produselor de sezon, dupa modelul targurilor de Craciun din marile orase europene.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.