Senatorii solicita Curtii de Conturi sa controleze fondurile Primariei Capitalei alocate la lucrarile de asfaltare si inlocuire a bordurilor. Senatul a adoptat, marti, un proiect de hotarare care are ca obiectiv verificarea modului in care edilul Capitalei, Adrian Videanu, a respectat hotararile privind formarea si utilizarea resurselor bugetului local al municipiului. Acum sa-l vedem pe primarul Videanu pe unde scoate camasa, pentru ca l-am vazut ca la capitolul hahaieli pe la "souri" de televiziune e foarte dezinvolt. Cu toate astea, Adriean Videanu a declarat ca un control de la Curtea de Conturi este binevenit oricand, chiar daca ultima verificare a fost facuta in iulie. Acesta a spus ca decizia Curtii de Conturi a venit ca urmare a controlului de fond realizat la Primaria Capitalei. Acesta va pune la dispozitia Senatului raportul controlului dispus de Curtea de Conturi. primarul Capitalei crede ca decizia este una politica si ca este convins ca rezultatul va fi unul favorabil, pentru ca niciun leu nu se poate cheltui fara acordul Consiliului General.
Senatorul PC, Marius Marinescu, a declarat, ca, in urma adoptarii de Senat a hotararii obligatorii pentru Curtea de Conturi, aceasta va incepe un control la Primaria Capitalei fata de toate suspiciunile cu privire la nivelul institutiilor publice. „Am avut nenumarate sesizari asupra afacerilor care se deruleaza la Primaria Capitalei, afaceri cu borduri, afaceri cu gunoaie, afaceri cu asfaltari si, mai de curand, afaceri cu parcuri, gen "Parcul Bordei", afaceri cu stadioane si chiar afaceri cu imobiliare, cum ar fi distrugerea Gradinii Zoologice si transformarea ei intr-un cavou de beton. Senatorii prezenti au votat aceasta hotarare, mai putin cei democrati, care sunt alaturi de mafie. Speram ca prin aceasta hotarare, Curtea de Conturi sa scoata cat mai repede la iveala aceste hotii, sa recupereze banii si sa transforme Bucurestiul intr-un oras european", a spus Marinescu. Senatorul conservator si-a exprimat multumirea fata de adoptarea, desi tacita, a legii protectiei animalelor. "Prin aceasta lege ne dorim sa stopam cruzimea fata de animale, iar cei vinovati sa fie trimisi dupa gratii. Pe de alta parte dorim sa schimbam mentalitatea romanilor astfel incat sa respecte animalele, iar la orele de educatie civica sa se promoveze protectia animalelor. Aceasta lege va stopa abuzurile asupra animalelor", a declarat senatorul PC.
"Primaria Capitalei a pus la cale un mare tun in luna decembrie. Adriean Videanu propune o hotarare de consiliu prin care sa se construiasca un hotel de catre Primarie, in parteneriat cu firma World Trade Center. Primaria pune la dispozitie un teren de zece milioane de euro, iar World Trade Center absolut nimic", a sustinut Marius Marinescu.
Se pare ca, prin aceasta asociere dintre Primaria Capitalei si societatea in cauza, bucurestenii vor pierde aproximativ 9,5 milioane de euro.