Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a declarat pentru Hotnews ca Guvernul ar trebui sa promoveze proiectul de lege privind introducerea votului uninominal mixt prin odronanta de urgenta, in cazul in care Curtea Constitutional
Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a declarat pentru Hotnews ca Guvernul ar trebui sa promoveze proiectul de lege privind introducerea votului uninominal mixt prin odronanta de urgenta, in cazul in care Curtea Constitutionala va admite contestatia sefului statului.

"Daca Guvernul va emite ordonanta de urgenta, vom avea reforma. Varianta modificarii legii in Parlament omoara reforma", sustine Parvulescu.

Curtea Constitutionala a amanat miercuri, pentru data de 12 decembrie, luarea unei decizii in cazul contestatiei formulate de presedintele Traian Basescu.

Pe 30 octombrie, Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pentru proiectul de lege privind introducerea votului uninominal mixt, in varianta propusa de Asociatia Pro-Democratia. Pe 21 noiembrie, Traian Basescu a contestat legea la Curtea Constitutionala.

Cristian Parvulescu sustine ca niciunul din cele trei proiecte - promovate de Guvern, PSD si PD - nu poate intruni o majoritate pentru a trece de Parlament.

"Doar prin adoptarea proiectului Guvernului printr-o ordonanta de urgenta se poate trece la urmatorul pas tehnic, si anume la desenarea colegiilor uninominale", a mai spus Parvulescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.