Intr-o sedinta care se preconizase dinainte a fi foarte linistita, propusul lui Traian Basescu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a fost validat ieri fara probleme de Parlament, cu o larga majorit
Intr-o sedinta care se preconizase dinainte a fi foarte linistita, propusul lui Traian Basescu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a fost validat ieri fara probleme de Parlament, cu o larga majoritate, 295 de voturi "pentru" (fata de 225 necesare) si doar 23 "impotriva". A depus juramantul in fata celor care mai ramasesera in sala, dupa care, intrebat de planurile pentru institutia care ii fusese incredintata, a cerut un ragaz pentru a se familiariza cu situatia de la SIE. A vorbit insa despre necesitatea ca Romania sa fie activa pe plan extern, "asa cum o cer exigentele si asteptarile noastre". "Cred in vocea puternica a Romaniei si sunt convins ca destinul nostru are nevoie de energie. Si aceasta energie trebuie manifestata in orisice institutie nationala", a declarat dupa sedinta Ungureanu.   GOJDU SI PASAPORTUL. Singurul moment al sedintei care a rupt linearitatea formalitatilor a fost interventia senatorului PRM Gheorghe Funar (foto), care i-a cerut lui Ungureanu precizari despre atitudinea pe care o va adopta pentru a contracara actiunea UDMR de "dezmembrare" a statului roman sau pentru a rezolva "problema Gojdu". Raspunsul lui Ungureanu a fost unul concis: "Daca voi primi votul Parlamentului, nu voi concepe sa apar altceva decat interesele statului roman, interesele nationale".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.