Parlamentul European a aprobat un raport care propune adoptarea unor norme minime privind calitatea serviciilor hoteliere, referindu-se la protectia consumatorilor si la accesul persoanelor cu handicap la destinatiile turistice. Sunt luate in calcul
Parlamentul European a aprobat un raport care propune adoptarea unor norme minime privind calitatea serviciilor hoteliere, referindu-se la protectia consumatorilor si la accesul persoanelor cu handicap la destinatiile turistice. Sunt luate in calcul si programele turistice adresate in special pensionarilor.

Deputatii europeni care au semnat raportul vor adoptarea unor norme minime in ceea ce priveste siguranta si calitatea serviciilor hoteliere, cu posibilitatea introducerii unei "marci CE" in aceasta privinta, pentru toate destinatiile turistice din Uniunea Europeana. Raportul mentioneaza o serie de norme de clasificare a standardelor de calitate in domeniul serviciilor hoteliere din statele membre. Avand in vedere ca tot mai multi turisti isi pregatesc calatoriile facand rezervari (de transport, cazare) direct prin mijloace electronice, deputatii cer un cadru de protectie a consumatorului, care sa garanteze ca datele lor personale sunt protejate, iar informatiile pe care le primesc online sunt corecte, oneste, actualizate si lipsite de ambiguitate. Parlamentarii europeni recomanda certificarea site-urilor de internet cu informatii electronice privind serviciile turistice (rezervare si plata). De asemenea, avand in vedere declinul turismului medical, deputatii considera necesara adoptarea unei directive comunitare, care sa defineasca recunoasterea si utilizarea statiunilor balneo-climaterice si, in general, rolul turismului medical si al tratamentelor termale, in raport cu resursele turistice din diferite state membre (exceptand aspectele medicale, cele privind securitatea sociala si asigurarile).
Deputatii considera, totodata, foarte important multilingvismul pentru politica din sectorul turismului si recomanda furnizarea de informatii cu privire la locurile istorice, care pot fi vizitate in cat mai multe limbi vorbite in statele membre. Raportul adoptat de PE are calitate de recomandare, pentru statele membre UE nefiind obligatoriu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.