Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea, cel mai mare din Ardeal ca si patrimoniu si unul dintre cele mai mari muzee pavilionare din Romania, se va muta intr-un alt sediu. Investitia va costa bugetul Bihorului peste 24 de milioane de euro. Muzeul va fiin
Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea, cel mai mare din Ardeal ca si patrimoniu si unul dintre cele mai mari muzee pavilionare din Romania, se va muta intr-un alt sediu. Investitia va costa bugetul Bihorului peste 24 de milioane de euro. Muzeul va fiinta in cladirea care adapostea, pana in 2005, fosta comenduire a garnizoanei militare din Oradea.

Dupa ce a pierdut in instanta procesul cu Biserica Romano-Catolica, conducerea muzeului oradean a realizat ca ceea ce parea imposibil a devenit o realitate. Muzeul trebuie sa se mute, altfel ajunge in strada.

Retrocedarea Palatului Baroc (foto), in care functiona institutia muzeala inca din 1971, in favoarea Episcopiei Romano-Catolice din Oradea este una dintre mostenirile lasate de guvernarea Nastase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.