Michael Broers este omul care a castigat la loto potul cel mare, de 2,7 milioane de marci, si a pierdut totul in trei ani. In prezent lucreaza ca mecanic, locuieste in hoteluri de mana a doua si-si plateste amenzile in rate; despre povest

Michael Broers este omul care a castigat la loto potul cel mare, de 2,7 milioane de marci, si a pierdut totul in trei ani. In prezent lucreaza ca mecanic, locuieste in hoteluri de mana a doua si-si plateste amenzile in rate; despre povestea lui de viata scrie miercuri cotidianul german Der Spiegel, citat de Rompres. Nimeni nu-i poate lua insa bucuria de a trai, optimismul. "Ce m-ar mai putea zgudui?" se intreaba Broers retoric. "Am avut tot ce poate trai un om intr-o viata. Altii s-ar fi spanzurat, dar eu nu m-am gandit nicio clipa la asta", mai spune el. In urma cu 13 ani, Broers a castigat potul cel mare si suma de 2,7 milioane de marci la loto, cu cele sase numere pe care le joaca de aproape 30 de ani ­ 3, 10, 13, 14, 23, 38. La vremea aceea era somer. Si-a cumparat atunci un Rolex, un televizor nou, o combina stereo, o limuzina marca Mercedes, cu sofer, pentru ca el nu avea permis de conducere, iar cea mai mare parte a castigului a investit-o in visul lui de-o viata ­ un atelier auto, cu 11 angajati. Mai mult, s-a bucurat alaturi de cei dragi de norocul lui: le-a dat bani parintilor si celor noua frati, si-a plimbat sotia si copiii cu o rulota de lux prin tara.  Problemele nu au intarziat sa apara, mai scrie cotidianul german. Dupa trei ani, politia il prinde fara permis, si de vreme ce nu este pentru prima oara ­ peste 50 de delicte comise in trafic ­ are de ales intre o amenda de 500.000 de marci sau cinci ani si noua luni la inchisoare. Alege inchisoarea, si lasa familiei atelierul auto care si asa mergea rau. Atelierul da faliment, sotia divorteaza dupa alti trei ani. "Toti m-au parasit. Acum nu mai am legaturi nici cu parintii, nici cu opt dintre cei noua frati". "Nu m-am gandit niciodata la sinucidere", spune Broers, pentru ca dupa el, speranta moare ultima. Joaca in continuare la loto si nu din nostalgie sau obisnuita, "ci ca sa castig, mi-ar ajunge si cinci numere corecte, m-ar face din nou independent", le-a declarat el reporterilor de la Spiegel. Daca ar putea da timpul inapoi, Broers n-ar mai "spune nici un cuvant nimanui (despre castig), si probabil ca as plati mai degraba amenda, decat sa ma duc la inchisoare ­ poate ca as mai avea-o cel putin pe sotia mea", mai spune fostul castigator, care nici nu crede ca un om poate castiga doar o data in viata: "la intalnirile cu milionarii de la loto am intalnit mai multi oameni care castigasera de doua-trei ori, de ce sa nu mi se intample si mie asta?".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.