Parintii unui bebelus care a murit la cateva minute de la nastere, la Spitalul de Urgenta "Sfantul Pantelimon" din Focsani, ii acuza pe medici de decesul copilului, depunand in acest sens o plangere la Parchet, in timp ce doctorii sustin ca bebelusul
Parintii unui bebelus care a murit la cateva minute de la nastere, la Spitalul de Urgenta "Sfantul Pantelimon" din Focsani, ii acuza pe medici de decesul copilului, depunand in acest sens o plangere la Parchet, in timp ce doctorii sustin ca bebelusul s-a nascut mort.
Potrivit agentiei Meduafax, familia Olaru ii acuza pe medicii de la sectia obstretica-ginecologie a spitalului ca au refuzat sa o asiste pe femeie si ca bebelusul a murit deoarece doctorii au constatat ca tubul de oxigen la care intentionau sa conecteze copilul este gol. In schimb, medicii sustin ca bebelusul s-a nascut mort.
"Am vazut cu ochii mei cum copilul misca. Nu l-am auzit plangand, dar am vazut cum o strangea pe o asistenta de mana. Am intrebat cum se simte si mi-au zis ca este bine, chiar daca nu a plans. Am vazut cum incercau sa ii bage pe nas o sonda, care sa o ajute pe fetita sa respire. Din ce am auzit, insa, nu aveau oxigen in tub si astfel ca nu au putut-o ajuta pe fetita. A doua zi, cand am intrebat ce face fetita mea, doctorita Ana-Maria Trus mi-a spus ca a murit?, a declarat Nicoleta Olaru, mama micutei.
Marian Olaru, tatal bebelusului decedat, sustine ca, desi sotia sa a fost internata de vinerea trecuta, pana luni dimineata niciun medic nu s-ar fi interesat de soarta ei.
"Timp de trei zile, pana luni, nu a venit niciun medic ca sa vada ce se intampla cu ea, in conditiile in care sotia depasise cu doua saptamani termenul cand trebuia sa nasca. Eu nu vreau sa acuz pe nimeni, pur si simplu vreau sa mi se spuna care au fost cauzele decesului si sa nu se musamalizeze. Am depus o reclamatie la Colegiul Medicilor, dar nu cred ca se va rezolva ceva. De asemenea, am depus o plangere si la Parchet, iar procurorul de serviciu mi-a spus ca se va face o ancheta in acest caz", a precizat Marin Olaru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.