Singura dragoste, pierduta
Adaptat pentru marile ecrane de Francis Ford Coppola, dupa romanul omonim al lui F. Scott Fitzgerald, in regia lui Jack Clayton, "The Great Gatsby" relateaza povestea misteriosului si evazivului Jay Gatsby, un om de af
Singura dragoste, pierduta
Adaptat pentru marile ecrane de Francis Ford Coppola, dupa romanul omonim al lui F. Scott Fitzgerald, in regia lui Jack Clayton, "The Great Gatsby" relateaza povestea misteriosului si evazivului Jay Gatsby, un om de afaceri extrem de bogat, caruia ii place sa-si cheltuiasca banii pe petreceri lungi, tinute pe proprietatile lui din Long Island. Dar cine este? De unde vine? Umbla cateva zvonuri, insa nu se stie nimic cu siguranta, dar atata timp cat petrecerile continua nimanui nu pare sa-i pese prea mult. Dupa ce un tanar om de afaceri inchiriaza o casa pe domeniul lui Gatsby, va fi doar o problema de timp pana cand acesta va descoperi "micul" secret al lui Gatsby. Cea de-a treia ecranizare a romanului lui Fitzgerald, chiar daca avea scenariul lui Coppola (la acea data renumit si apreciat pentru "The Godfather"), nu a fost insa lipsita de aspre critici. Urmand a aduce pe marile ecrane personajele uneia dintre cele mai indragite carti din literatura americana, criticii s-au declarat nemultumiti de alegerea lui Robert Redford pentru rolul central (o alegere ce a tinut strict de renumele actorului) si, in special, de distribuirea Miei Farrow in rolul lui Daisy, care a esuat in a surprinde complexitatea personajului. Indiferent de ce s-a spus (si s-ar spune) despre acest film, "The Great Gatsby" (cel din 1974) ramane cea mai buna ecranizare a romanului lui Fitzgerald, un film castigator a doua premii Oscar (pentru muzica si pentru costume), care vorbeste despre identitate, despre "visul american", despre a doua sansa si, poate cel mai important, vorbeste despre imposibilitatea de a retrai trecutul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.