Dosarele in care sunt cercetati Ion Iliescu (cu privire la implicarea in mineriada din '90) si Dan Iosif (cu privire la Revolutia din 1989) merg mai departe, a declarat, la Iasi, in conferinta de presa, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta K
Dosarele in care sunt cercetati Ion Iliescu (cu privire la implicarea in mineriada din '90) si Dan Iosif (cu privire la Revolutia din 1989) merg mai departe, a declarat, la Iasi, in conferinta de presa, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.

Astfel, decesul lui Dan Iosif - survenit miercuri - nu va influenta ancheta procurorilor. "Nu ne afecteaza in nici un fel. Cercetarea penala nu continua in ceea ce-l priveste, dar exista si alte persoane care au calitatea de civili si care sunt cercetate in acest caz. Dosarul va merge mai departe", a explicat Kovesi.

Procurorul general a mai spus ca, in dosarul mineriadei din '90, in care este cercetat Ion Iliescu, unul dintre avocati a contestat modul in care se desfasoara ancheta.

"S-a depus o plangere impotriva actului de procedura penala, emis in cursul urmaririi penale. Acum, analizam daca s-au indeplinit conditiile de fond si forma pentru emiterea lui", a aratat Kovesi, adaugand ca totusi nu crede in existenta unor vicii de procedura.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.