Liga profesionista de fotbal din Italia (Lega Calcio) intentioneaza sa introduca pe stadioane un exemplu preluat din rugby, sport in care adversarii sunt aplaudati si salutati la finalul meciurilor, cand acestia se indreapta spre vestiare, informeaza
Liga profesionista de fotbal din Italia (Lega Calcio) intentioneaza sa introduca pe stadioane un exemplu preluat din rugby, sport in care adversarii sunt aplaudati si salutati la finalul meciurilor, cand acestia se indreapta spre vestiare, informeaza AFP. Consiliul ligii va propune cluburilor, la urmatoarea reuniune, ce va avea loc la 13 decembrie, la Milano, ca incepand din ianuarie 2008, toate meciurile din Serie A si B sa se incheie cu acest ceremonial de fair play si sportivitate.
Acest proiect este un ecou al initiativei echipei Fiorentina, la care este legitimat si Adrian Mutu.
Duminica, la finalul meciului cu Internazionale Milano, unde joaca fundasul Cristian Chivu, pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 0-2, in etapa a XIV-a din Serie A, jucatorii de la Fiorentina i-au salutat si aplaudat pe adversari cand acestia paraseau terenul.
"Este o initiativa frumoasa, care detensioneaza situatia. Este interesant, va folosi pentru a arata ca meciul se termina in minutul 90, fara a lasa urme", a spus presedintele clubului Catania, Antonio Pulvirenti, citat de agentia Ansa. Incantat de gest s-a aratat si antrenorul echipei AC Milan, Carlo Ancelotti: "Este un gest foarte frumos care ar trebui sa se repete pe toate stadioanele. Este o forma de respect si de corectitudine".
Presedintele Lega Calcio, Antonio Matarrese, a declarat ca institutia pe care o conduce va analiza cum poate aplica un proiect prin care acest gest sa devina un obicei. "Am vazut ca a functionat foarte bine. Este o dovada evidenta ca se poate face pe toate stadioanele", a spus Matarrese.
Atacantul Adrian Mutu a aplaudat initiativa Lega Calcio de a implementa acest gest de fair play pe toate stadioanele din primele doua ligi italiene. "A treia repriza in fotbal este un lucru foarte frumos si mi-ar placea sa se raspandeasca pe toate stadioanele din Italia. Este o dovada de fair-play. Cand esti invins nu este usor sa strangi mana adversarilor, dar fotbalul trebuie sa fie fair play si acest lucru trebuie sa se vada", a punctat Mutu, citat de presa italiana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.