Cazul Romulus Mailat, presupusul asasin al italiencei Giovanna Reggiani, la Tor di Quinto, Roma, in seara zilei de 30 octombrie 2007, revine in actualitate prin declaratiile date pe 3 decembrie de avocatul din oficiu, Piero Piccinini (foto stanga). A
Cazul Romulus Mailat, presupusul asasin al italiencei Giovanna Reggiani, la Tor di Quinto, Roma, in seara zilei de 30 octombrie 2007, revine in actualitate prin declaratiile date pe 3 decembrie de avocatul din oficiu, Piero Piccinini (foto stanga). Avocatul desemnat de autoritatile italiene anunta cu surle si tobe aparitia unui alt suspect, Gheorghe Neamtu, ca urmare a schimbarii declaratiilor lui Mailat. In realitate, Piccinini a iesit tocmai acum in presa pentru a arata ca lucreaza la acest caz si a dezminti acuzatiile societatii civile italiene conform carora il apara pe Mailat cu viclenie, facand jocul Parchetului Italian.
S-a ajuns la aceasta situatie din cauza autoritatilor romane care l-au abandonat pe cetateanul roman Mailat in voia sortii. Vinovate sunt si zecile de asociatii ale romilor din Romania care inghit anual milioane de euro de la bugetul statului, fonduri UE sau de la reteaua Soros, insa nu sunt in stare sa-i trimita un pachet de tigari lui Mailat la puscarie, daramite sa-i angajeze un avocat. Autoritatile romane trebuie sa-i angajeze lui Mailat cel mai bun penalist din Italia, care sa accepte sa fie asistat de o casa de avocati din Romania, cu scopul de a se afla adevarul si a se preveni orice campanie antiromaneasca sub pretextul faptei lui Mailat.
Piccinini, fa-te ca lucrezi!
Piero Piccinini, avocatul lui Mailat, desemnat de autoritatile italiene, a iesit pe piata cu stirea bomba, conform careia Mailat si-a schimbat declaratia si il arata ca faptuitor pe Gheorghe Neamtu, fiul denuntatoarei sale, schizofrenica Emilia Neamtu. Vajnicul aparator din oficiu mai spune ca la "incidentul probator" din 12 noiembrie au fost dubii privind reconstituirea faptelor de catre martora Emilia Neamtu.
Piccinini mai citeaza afirmatiile presei romane conform carora Emilia Neamtu a fost internata la un spital de psihiatrie si ca asteapta si rezultatele de laborator timp de 30 de zile, pentru a sti daca Giovanna Reggiani a fost sau nu violata. De fapt, avocatul lui Mailat este incoltit de organizatiile pentru drepturile omului din Italia. "Incidentul probator" din 12 noiembrie la care face referire Piccinini este o procedura absolut exceptionala in dreptul penal italian, privind reintegrarea in faza de dezbateri a unor probe acceptate in ancheta preliminara. Piccinini trebuia sa o respinga.
Unul din cazurile precise, stipulate de lege, este, de exemplu, declaratia unui muribund. In cazul de fata este vorba despre declaratia Emiliei Neamtu. Potrivit lui Roberto Malini, de la Everyone group, o asociatie pentru drepturile omului, avocatul Piccinini nu a s-a opus procedurii de "incident probator" desi martora Neamtu a fost internata la psihiatrie timp de un an. De asemenea, Piero Piccinini a refuzat sa solicite spitalului din Sibiu fisa Emiliei Neamtu. Piccinini citeaza in schimb presa romana, desi articolele nu pot fi probe la dosar in locul fisei de la psihiatrie.
Malini, reprezentantul societatii civile, a apreciat ca avocatul Piccinini este in mod decisiv intimidat si a anuntat ca nu va avea nici o initiativa si nici nu va prezenta recurs la Tribunalul Libertatilor.
Minciunile avocatului
Probele ADN au disparut cu desavarsire. Toti au "gurile cusute" in aceasta privinta. Avocatul Piccinino minte ca trebuie sa asteptam 30 de zile de la prelevarea acestora pentru a afla concluziile expertilor. In realitate, din 30 octombrie, moartea Giovannei, pana in 3 decembrie, data declaratiei lui Piccinino, au trecut mai mult de 30 zile.
Mai mult, conform dreptului Italian, o parte din experti sunt numiti de acuzare, iar ceilalti de aparare. Teoretic, Piccinino are oamenii lui in comisia de experti, pe care putea sa-I intrebe de rezultate. Pesemne ca expertii desemnati de Piccinino sunt, de fapt, tot oamenii Parchetului de la Roma.
Dezinformarile italienilor
Autoritatile italiene au mintit ca Giovanna Reggiani a fost gasita violata, desfigurata, cu lenjeria rupta. Au mintit ca ucraineanul care avea un cadavru in portbagaj era roman. Au mintit ca cei trei romani impuscati pe 26 septembrie de un italian, cu munitie din dotarea fortelor de ordine, ar fi fost impuscati de "mafia romaneasca". Serviciile secrete italiene au strecurat in Il Secolo XIX stirea mincinoasa ca in Romania ar fi tabere Al-Queda.
Agentia ANSA a preluat minciuna unui carabinier in rezerva conform careia doi romani ar fi violat o italianca gravida la Londra pana ce aceasta a pierdut sarcina.
In cazul Mailat trebuie sa vedem macar care sunt indiciile pe baza carora Veltroni, primarul Romei, a mintit ca Giovanna a fost violata, pentru a-I intarata pe italieni impotriva romanilor. In situatia de fata, faptul ca autoritatile romane accepta ca un avocat numit de italieni sa il apere pe Mailat este pur si simplu iresponsabil.
Guvernantii nostri ar trebui sa stie ca sarbii, mai inainte de a-si pierde tara, au pierdut razboiul de imagine in mass-media occidentala.
Serviciile secrete si dezinformarea
In 1985, tribunalul din Roma a condamnat la inchisoare doi generali, un colonel si un agent al serviciilor militare italiene pentru ca au manipulat presa pentru a acoperi adevaratii autori ai atentatului din Bologna.
Citam din motivarea sentintei: "Tehnica folosita de SISMI este aceea de a manipula stirile, introducand fapte reale alaturi de cele false (astfel incat magistratul sa gasesca unele confirmari fara a ajunge insa la un rezultat) si dirijand campanii de presa pentru a pune in valoare noi elemente si a demonetiza elementele gasite de magistrati, cu scopul ca, pentru judecatori, situatia fazei de instructie sa devina absolut indescifrabila". (George SCARLAT)
Martora acuzarii sufera de tulburare mixta a personalitatii
Mailat a fost arestat in urma marturiei romancei Emilia Neamtu, care le-a declarat anchetatorilor ca l-a vazut pe acesta carand corpul italiencei. Numai ca femeia are anumite probleme psihice. Lucru recunoscut chiar de fiul ei.
Femeia are chiar si un certificat medical care atesta acest lucru pe care scrie tulburare mixta a personalitatii. Astfel, credibilitatea martorei ar putea fi pusa la indoiala. "Din titulatura certificatului lipseste un termen important. Nu stim daca este vorba de tulburare schizoida, paranoida, anxioasa, depresiva etc. Mai trebuie ceva, pentru ca in functie de acel termen poti spune cu certitudine daca persoana e cu capul sau nu. Pentru ca tulburari mixte ar putea sa insemne ca are putin din toate, chestie care e cam ciudata", au declarat surse judiciare. Potrivit declaratiilor unuia dintre cei care au stat de vorba cu femeia, in calitate de anchetator, aceasta este putin depresiva: "Este o femeie extrem de religioasa care la doua minute pupa o carte de rugaciuni. Isi face cruci de zece ori pe minut si inca o data dupa aia". Emilia Neamtu a sustinut in fata anchetatorilor italieni ca se indrepta spre baraci si l-a vazut pe Mailat cu femeia in spate si a strigat la el: "Ce-ai facut?!". Atunci, potrivit declaratiilor Emiliei Neamtu, Mailat s-a speriat, a aruncat femeia pe jos, a incercat s-o traga sub pod.
ZIUA a stat de vorba cu Elena Tincu, mama lui Romulus Mailat, aceasta fiind convinsa ca fiul ei nu a comis crima. "Nu a facut asa ceva. Nu stiu de ce anchetatorii iau de buna declaratia Emiliei Neamtu, care este o femeie nebuna. Fiul meu nici nu a jefuit-o pe Giovanna. Nu avea de ce, avea bani. Lucra la masline, la castane, strangea cupru. Scotea 70-80 de euro pe saptamana. Avea bani, nu avea de ce sa fure. Nu este adevarat nici ca avea sange pe haine sau zgarieturi pe corp. L-au batut carabinierii la sectie. De acolo era sangele si urmele. El nu a vrut sa recunoasca nici jaful. Dar dupa ce l-au batut, a recunoscut. Chiar si Ilie le-a spus politistilor despre faptul ca mama sa are probleme cu capul. Dar nu l-au ascultat", sustine mama lui Romulus Mailat. (Bogdan GALCA)
Neamtu neaga ca ar fi complice
Gheorghe Neamtu, barbatul despre care Romulus Mailat sustine ca i-ar fi fost complice cand a jefuit-o pe Giovanna Regianni, este dupa gratii, in penitenciarul din Aiud. Tanarul de 18 ani neaga orice implicare in acest caz, desi spune ca il cunoaste bine pe Mailat. Potrivit Realitatea Tv, Neamtu apare insa in imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la gara Tor di Quinto. Gheorghe Neamtu a fost retinut la inceputul lunii noiembrie si executa o pedeapsa de trei ani pentru furt. El este unul dintre copiii femeii care l-a denuntat pe Mailat. (D.E.I.)
Sapte romani ucisi in Italia
Potrivit datelor oficiale ale Ministerului de Interne, sapte romani au decedat in Italia ca urmare a unor atacuri, in perioada 28 august-11 noiembrie. In 28 august 2007, la Lecco-Milano, Dan Ioana Luminita, in varsta de 17 ani si Dragan Ionela, in varsta de 20 ani au fost gasite moarte. Trupurile ciopartite ale celor doua au fost gasite in saci de plastic. Se presupune ca femeile erau prostituate. In 10 septembrie, un alt incident s-a produs la statia de metrou Anagnina din Roma. Ionela Iuliana Panteleimon, de 40 ani, fiind in coma profunda. Autoarea crimei s-a prezentat la politie, in 26.09, declarand: "O voce imi spunea sa fac acest lucru". In 26 septembrie, la Nomentana - Roma, Batog Florin Alin, de 20 ani, Stoica Alin Daniel, de 25 de ani au decedat, iar Sava Mircea, de 18 ani a fost ranit, toti trei fiind impuscati. In 2 noiembrie, la Tor Bella Monaca - Roma, Sascau Cristinel, 34 ani, Cojocaru Valentin, de 29 ani si Marcu Emil, de 47 ani, au fost atacati in parcarea unui magazin. In prezent se afla in afara oricarui pericol, fiind externati din spital. Pe 10 noiembrie, la Castel Vol Turno-Provincia Caserta Napoli-Buzatu Nazian Marian, de 31 de ani a fost impuscat. In 10 noiembrie, la Linate - Milano, Duplea Rozeta Romanita, de 39 ani, a fost ucisa in bataie. In 11 noiembrie, pe Via Monte Delle Capre 29 - Roma, Feraru Aurel, de 30 ani, a fost injunghiat in urma unei altercatii, starea acestuia fiind grava. (D.E.I.)
Bomba la magazin
O bomba artizanala a explodat luna trecuta la magazinul unui roman din localitatea italiana Monterotondo, situata la periferia Romei, dar deflagratia nu s-a soldat cu daune materiale majore. Autorii atacului au lasat un bilet pe care scria "Va spargem capetele", iar pe un perete al magazinului a fost desenata o cruce celtica. Dispozitivul exploziv a fost confectionat dintr-un tub de carton cu diametrul de 3 cm si lungimea de 20 cm. Carabinierii cred ca este vorba de un incident care face parte din campania xenofoba starnita de agresarea si uciderea Giovannei Reggiana. Proprietarul magazinului atacat este Diana Steluta Mailat, al carei nume de familie este identic cu cel al principalului suspect in agresiunea de la Roma - Nicolae Romulus Mailat. Cu toate acestea, nu exista nici o relatie de rudenie intre patronul magazinului si romanul arestat la Roma. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.