Cei mai multi membri din linia a doua din PD si PLD au fost luati prin surprindere de anuntul privind crearea unui nou partid pe scena politica. Infiintarea noului Partid Democrat Liberal, decisa intr-un cerc restrans, urmeaza a fi discutata in foru
Cei mai multi membri din linia a doua din PD si PLD au fost luati prin surprindere de anuntul privind crearea unui nou partid pe scena politica. Infiintarea noului Partid Democrat Liberal, decisa intr-un cerc restrans, urmeaza a fi discutata in foruri de conducere mai extinse ale celor doua partide. In cazul mai multor membri din Partidul Democrat, surprinderea de moment se transforma in nemultumire. Sedinta de astazi a Colegiului Director al Partidului Democrat va reprezenta un semnal asupra modului in care va fi digerata decizia impusa de sus.

Cele mai multe contestari ale deciziei de luni provin din zonele in care organizatiile PD au avut un scor foarte bun la alegerile europarlamentare, iar scorul PLD a fost foarte slab. Pe acest fond, vor aparea discutii asupra modului de impartire a functiilor de conducere si, mai ales, a pozitiilor de pe listele de la alegerile locale, a declarat un parlamentar PD, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Astfel, tensiunile ar putea fi evitate prin aplicarea unui algoritm conform rezultatelor din fiecare judet, si nu prin aplicarea unui algoritm impus de la centru. Democratii sunt nemultumiti raportul de forte 60 la 40, vehiculat pentru stabilirea functiilor in noul PDL.
Potrivit NewsIn, pana aseara nu existau doua tabere clar delimitate, mai ales ca va aparea si problema acceptarii unei platforme liberale in interiorul viitorului partid. Cert este ca mai multi membri ai PD vor sa aiba sub control evolutiile ulterioare, pentru a nu mai fi luati prin surprindere. Acestia ar fi preferat fuziunea prin absorbtie.

'De la televizor>>
„Noi stiam ca fuziunea era singura varianta pe care mai devreme sau mai tarziu trebuia sa o acceptam, dar sub nici o forma nu ne-am fi asteptat sa renuntam la denumirea partidului - PD, pentru o noua formatiune - PDL“, ne-au precizat, ieri, parlamentari ai PD.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.