Avocatii contesta in plangere solutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ion Iliescu, precizand ca aceasta a fost data de generalul Dan Voinea, fostul sef al Sectiei Parchetelor Militare, la o saptamana dupa ce Curtea Constitutionala a deci
Avocatii contesta in plangere solutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ion Iliescu, precizand ca aceasta a fost data de generalul Dan Voinea, fostul sef al Sectiei Parchetelor Militare, la o saptamana dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca procurorii militari nu pot ancheta civili. "Nu s-a infirmat solutia de incepere a urmaririi penale in cazul fostului presedinte Ion Iliescu. Avocatii acestuia au formulat o plangere impotriva solutiei, invocand motive de forma si fond, iar in termen de 20 de zile procurorii trebuie sa dea un raspuns", a comunicat ieri Ministerul Public. De asemenea, proaspat eliberat din arest, Miron Cozma a declarat, referitor la informatia potrivit careia procurorii ar putea infirma punerea sub urmarire penala a lui Iliescu, ca "legea nu e facuta pentru cei de sus, ci pentru cei de jos". "Pentru mine procuratura militara a putut sa existe si a putut sa ma bage in puscarie si am putut sa fac zece ani de puscarie. Comentariile sunt de prisos, eu ma asteptam la chestia asta. Atunci cand va veni randul lui, oamenii lui Iliescu ii vor fi recunoscatori. In poporul roman este o vorba: legea nu e pentru cei de sus, e pentru cei de jos", a spus Cozma. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.