O analiza a rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European va fi discutata, vineri, in cadrul Delegatiei Permanente.

Pentru slabele rezultate inregistrate la euroalegeri, sirul demisiilor a fost deschis de liderii organizatiilor libe
O analiza a rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European va fi discutata, vineri, in cadrul Delegatiei Permanente.

Pentru slabele rezultate inregistrate la euroalegeri, sirul demisiilor a fost deschis de liderii organizatiilor liberale din Cluj si Dolj, Marius Nicoara si Mario Oprea. Surse liberale au declarat ca demisiile vor fi acceptate, desi propunerea de demitere a conducerilor tuturor organizatiilor care au obtinut sub 12% la euroscrutin nu a primit aprobarea Biroului Politic Central, care a avut loc luni seara. Aceleasi surse afirma ca secretarul general al partidului, Dan Motreanu, a pus pe tapet problema decapitarii organizatiilor deficitare, printre care se numara Cluj, Dolj, Prahova, Dambovita, Timis si Arges. Desi premierul Tariceanu a fost de acord cu propunerea de sanctionare, membrii Biroului Politic Central au sustinut ca decapitarea filialelor nu ar fi indicata intrucat cei pedepsiti ar putea migra catre PLD. Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a respins ideea unei intelegeri intre liberali si social-democrati de intrare la guvernare. "De un an se dau informatii pe surse lansate fie de PD, fie de Basescu, fie de alti cetateni interesati, care acrediteaza ideea unei intelegeri intre PNL si PSD. Intre PNL si PSD nu exista alt tip de intelegere decat o colaborare la nivel parlamentar, in care Guvernul incearca sa obtina sprijin parlamentar nu numai de la PSD, ci de la toate partidele parlamentare", a spus Orban, subliniind ca PNL n-a facut niciodata oferta de intrare la guvernare. Intrebat daca liderii PNL au fost contactati de cei ai PSD, Ludovic Orban a admis ca intotdeauna au existat discutii individuale sau la nivel parlamentar, insa acestea nu au vizat formarea unui Guvern comun, "ci au avut ca obiectiv conturarea unor solutii rationale si mai ales trecerea prin Parlament a proiectelor guvernamentale".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.