Colegiul Medicilor Bucuresti (CMB) a decis, ieri, in cazul bebelusului Sebastian, retragerea dreptului de a profesa pe o perioada de sase luni pentru seful garzii, medicul Cristian Radoi si pentru un an in cazul medicului Mirela Moarcas, cea care a
Colegiul Medicilor Bucuresti (CMB) a decis, ieri, in cazul bebelusului Sebastian, retragerea dreptului de a profesa pe o perioada de sase luni pentru seful garzii, medicul Cristian Radoi si pentru un an in cazul medicului Mirela Moarcas, cea care a preluat gravida in ultimele luni de sarcina. Presedintele Comisiei de Disciplina a CMB, profesorul Ioan Lascar, a declarat ca cei doi medici de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti pot contesta decizia in 15 zile, la Colegiul Medicilor din Romania.

Profesorul Lascar a precizat ca medicului Mirela Moarcas i-a fost retras dreptul de a profesa pentru un an pentru ca s-a angajat sa asiste la nastere si nu a facut-o. "Ea trebuia sa fie in spital pe durata travaliului, pentru a supraveghea pacienta", a spus Lascar. Totodata, in decizia luata in cazul medicului Mirela Moarcas, membrii Comisiei de Disciplina a CMB au luat in considerare si faptul ea nu a comunicat cu echipa de garda si nu l-a anuntat pe seful garzii despre starea gravidei.

Profesorul Lascar a mai precizat ca in foaia de observatie nu figureaza cine a r ecomandat anestezia epidurala in cazul gravidei si nici cine a efectuat-o. De asemenea, nu exista acordul prezumat al gravidei in legatura cu anestezia epidurala, intrucat ea pe durata acesteia trebuia sa fie supravegheata continuu, a adaugat profesorul Lascar.
Medicul Cristian Radoi este la a doua sanctiune pe care o primeste de la Colegiul Medicilor Bucuresti.

Presedintele Comisiei de Disciplina a CMB a subliniat ca pana acum CMB nu dadea verdictul pe loc, insa in acest caz decizia a fost luata imediat.
Decizia in cazul Sebastian a fost mai intai prezentata medicilor si apoi jurnalistilor. Membrii CMB i-au cautat si pe parintii lui Sebastian pentru a le aduce la cunostinta decizia, insa acestia plecasera. Medicii sanctioni nu au vrut ca comenteze in niciun fel decizia CMB.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.