Colegiul Director al PD a aprobat, miercuri, unificarea cu PLD, informeaza Antena 3. Au fost inregistrate 2 voturi "impotriva" si 2 abtineri. Conducerile PD si PLD s-au s-au reunit, separat, pentru a valida Partidul Democrat Liberal, proiect facut pu
Colegiul Director al PD a aprobat, miercuri, unificarea cu PLD, informeaza Antena 3. Au fost inregistrate 2 voturi "impotriva" si 2 abtineri. Conducerile PD si PLD s-au s-au reunit, separat, pentru a valida Partidul Democrat Liberal, proiect facut public luni seara de presedintii Emil Boc si Theodor Stolojan. Si conducerea PLD a aprobat proiectul de unificare. Potrivit Realitatea TV, liberal-democratii au votat rezolutia de unificare cu Partidul Democrat, cu 63 de voturi pentru, trei impotriva si o abtinere.

"Marele castig de astazi este ca a rezultat un partid putreni, de cemtr-dreapta, care are sanse sa guverneze incepand de anul viitor. Am obtinut astazi o mare victorie", a declarat Gheorghe Flutur, presedintele executiv al PLD, la sfarsitul Delegatiei Permanente. Emil Boc si Theodor Stolojan au anuntat rezolutiile partidelor pe care le conduc si au declarat ca pe "15 decembrie se va desavarsi procedura de unificare a celor doua partide". "Valorile liberale vor fi aparate in aceasta noua formatiune", a precizat Theodor Stolojan. Liderul PLD a facut un apel catre "toti cei care cred in aceste valori sa vina in noul partid". "Romania are nevoie de o guvernare coerenta, stabila si care sa lupte impotriva coruptiei", a subliniat Stolojan. Potrivit Antena 3, discutiile au fost destul de aprinse, mai ales la democrati. Liderul PD Sorin Frunzaverde, fost ministru al Apararii si ales recent europarlamentar, a declarat ca Partidul Democrat Liberal ar fi "un melanj penibil".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.