Militarii romani isi vor intensifica, in anul 2008, misiunile de instruire si formare a armatei afgane, astfel incat autoritatile din regiune sa poata prelua treptat responsabilitatea procesului de securitate, a fost concluzia desprinsa in urma intre
Militarii romani isi vor intensifica, in anul 2008, misiunile de instruire si formare a armatei afgane, astfel incat autoritatile din regiune sa poata prelua treptat responsabilitatea procesului de securitate, a fost concluzia desprinsa in urma intrevederii avute, luni, la Kabul, de ministrul Teodor Melescanu cu omologul sau afgan, Abdul Rahim Warrdak. Eforturile depuse de militarii nostri au fost apreciate, ministrul afgan al Apararii tinand, in mod special, sa multumeasca pentru activitatile desfasurate de acestia in Afganistan, indeosebi in cadrul misiunilor umanitare, informeaza un comunicat al MAP, remis Cronicii Romane.
Abdul Rahim Warrdak a manifestat, de asemenea, interesul tarii sale privind posibilitatile de formare a ofiterilor afgani in institutii de invatamant militar din Romania, mai precizeaza comunicatul citat. Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, si seful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, au incheiat, ieri, o vizita de lucru de trei zile la Kabul si Kandahar, in cadrul careia s-au intalnit cu militarii romani dislocati in teatrul de operatii din Afganistan.
Cu acest prilej, oficialii MAp au adresat felicitari si urari de succes in activitate intregului personal, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, militarii romani prezentand, la randul lor, evenimentele pe care le-au organizat pentru sarbatorirea zilei de 1 Decembrie, raportand, totodata, conducerii ministerului si problemele cu care se confrunta in teatrul de operatii.
Vizita ministrului Apararii si a sefului Statului Major General a cuprins intalniri atat cu militarii romani care participa la operatia "Enduring Freedom", precum si cu cei din cadrul Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate din Afganistan (ISAF).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.