La cateva minute dupa fuziunea anuntata de PD si PLD, liderul PLD Iasi, Dumitru Oprea si-a anuntat transant candidatura pentru Primaria Iasi.
Rectorul Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi, prof. univ. dr. Dumitru Oprea, liderul PLD Iasi a anunta
La cateva minute dupa fuziunea anuntata de PD si PLD, liderul PLD Iasi, Dumitru Oprea si-a anuntat transant candidatura pentru Primaria Iasi.
Rectorul Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi, prof. univ. dr. Dumitru Oprea, liderul PLD Iasi a anuntat luni seara ca va candida pentru fotoliul de primar al municipiului Iasi. "In privinta Primariei, indiferent ce se intampla, eu sunt unul dintre candidati. Eu fata de Iasi am o obligatie nu fata de o formatiune politica. Mi-ar fi si jena sa mai locuiesc in Iasi daca nu as mai candida", a declarat Dumitru Oprea, europarlamentar din partea PLD. Profesorul iesean a anuntat ca va renunta, fara nici o conditionare, la calitatea de europarlamentar pe care a obtinut-o pe 25 noiembrie daca va fi nominalizat in cursa pentru Primaria Iasiului. Optiunea prof. univ. dr. Dumitru Oprea a avut darul sa surprinda total conducerea PD Iasi, care apucase deja sa umple cutiile postale ale iesenilor cu fluturasi care-l dau pe senatorul democrat Dan Carlan drept candidat unic la Primaria Iasi din partea noii formatiuni politice aparute luni seara pe esichierul politic. Senatorul PD Dan Carlan, care a candidat fara succes la Primaria Iasi de trei ori, sustine ca noua formatiune va sustine candidatura celui care va fi selectat de electorat, in urma unor sondaje de opinie ce vor fi comandate de partid. "Este prematur sa vorbim despre aceste lucruri. Deocamdata, vom vedea ce se intampla la nivel central. In privinta conducerii filialei, principiul de la conducerea centrala va fi aplicat si in teritoriu. Prin urmare, eu voi fi presedinte, prim-vicepresedinte va fi domnul profesor Dumitru Oprea, iar un vicepresedinte va fi desemnat de PD", a declarat senatorul Dan Carlan. Incercand sa atenueze conflictul care era pe cale sa inceapa, Dan Carlan a mai indulcit tonul catre miezul noptii. "PDL este cel mai puternic partid la Iasi si va avea candidatul cel mai dorit de ieseni. Va fi o decizie rationala a membrilor partidului", a completat Dan Carlan. PD si PLD au obtinut, in total, aproape 32% la alegerile europene in municipiul Iasi, in timp ce PSD, principalul contracandidat, a inregistrat un scor electoral de aproape 15 procente. "Situatia este inca neclara la nivelul noii formatiuni politice care a aparut in politica romaneasca. Desigur, congresul noului partid va lamuri si persoana care va candida la Primaria Iasiului. Noi ne concentram pe electorat prin campanie din om in om, cu prezentarea solutiilor administrative pe care le are partidul nostru", a declarat, sec, prof. univ. dr. Doru Tompea, liderul de campanie al actualului primar de Iasi, Gheorghe Nichita.
In noaptea de luni spre marti, atat la PD, cat si la PLD Iasi luminile s-au stins foarte greu, sedintele celor doua organizatii fiind extrem de incinse.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.