Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, se pregateste sa ii demita pe primii directori ai filialelor judetene ale Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA). In paralel, Agentia de Plati si Investitii in Agricultura va fi reorganizata,
Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, se pregateste sa ii demita pe primii directori ai filialelor judetene ale Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA). In paralel, Agentia de Plati si Investitii in Agricultura va fi reorganizata, a anuntat ministrul Agriculturii.
El crede ca de vina pentru problemele aparute la APIA este, in primul rand, distribuirea ineficienta a resurselor. Cele mai multe complicatii sunt in judetele din Transilvania, unde exista zeci de mii de fermieri cu suprafete mici, in timp ce in Vechiul Regat exista judete care au doar cateva mii de mari fermieri detin suprafete intinse de teren. "Pentru judetele in care avem doar 8-9.000 de fermieri avem acelasi numar de angajati cu judetele in care avem 30.000-40.000 de fermieri. Este normal ca in ultimele apar probleme", a spus Dacian Ciolos.
Ministrul Agriculturii a adaugat ca procedurile de verificare a suprafetelor, pentru care fermierii au cerut subventii, ar urma sa fie incheiate in jurul datei de 15 decembrie. Potrivit ministrului, cu ajutorul unui software vor fi comparate suprafetele si vor fi eliminate suprapunerile. "Avem situatii cand, de exemplu, pentru pasunea comunala au cerut subventii din primarie si Asociatia Crescatorilor de Taurine. Potrivit reglementarilor europene, subventiile trebuie incasate de cei care folosesc efectiv terenul", a afirmat ministrul Agriculturii. Dacian Ciolos a mai spus ca primele plati ar urma sa inceapa din luna ianuarie ori din februarie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.