Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a amanat, miercuri, cu o saptamana, dezbaterea sesizarii presedintelui Traian Basescu privind neconstitutionalitatea Legii pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, asupra careia Guvernul si-a asumat ra
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a amanat, miercuri, cu o saptamana, dezbaterea sesizarii presedintelui Traian Basescu privind neconstitutionalitatea Legii pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, asupra careia Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, informeaza Rompres.

Sesizarea sefului statului se refera la Legea pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si la modificarea si completarea legilor 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, 215/2001 privind administratia publica locala si 393/2004 privind Statutul alesilor locali.

Presedintele Traian Basescu a precizat ca a contestat ca fiind neconstitutional articolul 29 din Legea votului uninominal pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Articolul 29 prevede introducerea listei suplimentare la nivel national, presedintele considerand ca, prin acest articol, se incalca articolul 2 din Constitutie, referitor la suveranitatea poporului si articolul 62 alin. 1, referitor la alegerea directa a membrilor Parlamentului de catre cetateni.

In opinia presedintelui, Guvernul si-a asumat raspunderea pe o lege incompleta.

In replica, presedintele Asociatiei Pro Democratia (APD), Cristian Parvulescu, a spus ca articolul 29 din Legea uninominalului pe care Guvernul si-a asumat raspunderea corespunde normelor constitutionale, dar "este dreptul presedintelui sa sesizeze Curtea Constitutionala".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.