Romania este una dintre primele zece tari de provenienta a imigrantilor de prima generatie din Canada, unde acestia reprezinta 20 la suta din totalul populatiei, cea mai mare proportie inregistrata in ultimii 75 de ani, informeaza Mediafax, citand
Romania este una dintre primele zece tari de provenienta a imigrantilor de prima generatie din Canada, unde acestia reprezinta 20 la suta din totalul populatiei, cea mai mare proportie inregistrata in ultimii 75 de ani, informeaza Mediafax, citand  National Post.
Potrivit recensamantului din 2006, in perioada 2001-2006, populatia de imigranti a Canadei a crescut cu 13,6 la suta (reprezentand 1.110.000 de persoane), o rata de patru ori mai mare decat rata de crestere a populatiei native in aceeasi perioada. Acesti noi-veniti constituie 17,9 la suta din totalul populatiei de imigranti de prima generatie si 3,6 la suta din populatia canadiana de 31,2 milioane de locuitori. Cei mai multi imigranti au venit din China (14 la suta), urmata de India (11,6 la suta), Filipine (sapte la suta) si Pakistan (5,2 la suta). Printre primele zece tari de provenienta a imigrantilor se numara, de asemenea, Statele Unite, Coreea de Sud, Romania, Iranul, Marea Britanie si Columbia. Numarul chinezilor a crescut deoarece acestia sunt foarte pregatiti in domeniul ingineriei si al computerelor, profesii foarte cautate in America de Nord.
Varsta imigrantilor sositi aici in ultimii cinci ani este cuprinsa intre 25 si 54 de ani, iar unul din patru are varsta sub 14 ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.