Fundatia Anchor Grup, in parteneriat cu Organizatia World Vision si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei vor desfasura, luna aceasta, o campanie de colectare de fonduri pentru sustinerea absolventilor de gimnaziu din zone rurale care doresc sa se
Fundatia Anchor Grup, in parteneriat cu Organizatia World Vision si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei vor desfasura, luna aceasta, o campanie de colectare de fonduri pentru sustinerea absolventilor de gimnaziu din zone rurale care doresc sa se inscrie in licee din orase invecinate, informeaza A.M.Press. Campania se va desfasura sub numele "Bine faci, bine gasesti" in centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania. Fondurile stranse in urma actiunilor derulate cu ocazia Sarbatorilor de Craciun vor fi folosite pentru a asigura transportul, cazarea, asistenta medicala, imbracamintea si incaltamintea necesare fiecarui copil in parte, in functie de necesitati. De asemenea, fondurile vor asigura accesul la educatie a 130 de copii cu dizabilitati din Scoala Speciala Breaza, sustinuti de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei prin proiectul "Pot fi independent!". Banii stransi in urma acestei campanii vor fi directionati sub forma de burse scolare pentru copiii din familii defavorizate din mediul rural, reprezentati de catre Organizatia World Vision Romania, in cadrul programului "Bursa - o sansa pentru copiii din mediul rural". Acest program, lansat in 2001, a asigurat pana in prezent sustinere financiara pentru 255 copii, multi dintre ei ajungand acum deja la facultate. Conform studiului "Romania Educatiei, Romania Cercetarii - Raportul Comisiei Prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii 2007", abandonul scolar, in special in ceea ce priveste copiii din mediul rural, cunoaste cote din ce in ce mai ridicate, in special din cauza mentalitatii parintilor si a lipsurilor materiale. Doar 24,54 la suta din elevii proveniti din mediul rural urmeaza cursurile unui liceu, cel mai adesea cauza fiind lipsa veniturilor din familie sau comunitate, iar mai putin de 5 la suta dintre acestia isi continua studiile la facultate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.