Liderul de la Casa Alba a reiterat, ieri, existenta unui pericol nuclear iranian si optiunea recurgerii la forta impotriva Republicii Islamice, in contextul publicarii unui raport ce pune sub semnul intrebarii discursul sau privind amenintarea nuclea
Liderul de la Casa Alba a reiterat, ieri, existenta unui pericol nuclear iranian si optiunea recurgerii la forta impotriva Republicii Islamice, in contextul publicarii unui raport ce pune sub semnul intrebarii discursul sau privind amenintarea nucleara. "Cea mai buna diplomatie este cea in care toate optiunile se afla pe masa", a declarat Bush, la doar cateva ore dupa ce un raport al serviciilor americane de informatii afirma ca Teheranul si-a suspendat proiectele nucleare militare in 2003, pentru ca ulterior sa isi contacteze omologul rus in legatura cu dosarul iranian. "O convorbire telefonica a avut loc intre presedintii celor doua tari, la initiativa partii americane. In cursul convorbirii s-a discutat despre probleme legate de programul nuclear iranian", a confirmat unul dintre consilierii presedintelui rus, Vladimir Putin. Dialogul Washington-Moscova intervine in contextul in care seful statului rus a primit, ieri, vizita principalului negociator iranian, Said Jalili, la resedinta sa. Cu aceasta ocazie, Putin a declarat ca spera ca programele nucleare iraniene sa fie "deschise si transparente", respectiv plasate sub controlul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA). (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.