>> Ministrul Lucrarilor Publice si Locuintei le-a cerut ieri autoritatilor din Galati si Braila sa cada la pace pentru constituirea zonei metropolitane care va atrage investitii importante prin Programul Operational de Dezvoltare Regionala.

>> Ministrul Lucrarilor Publice si Locuintei le-a cerut ieri autoritatilor din Galati si Braila sa cada la pace pentru constituirea zonei metropolitane care va atrage investitii importante prin Programul Operational de Dezvoltare Regionala.

Dupa ce a discutat cu autoritatile din Braila, ieri ministrul Laszlo Borbely a vizitat zona noului cartier galatean de la confluenta Dunarii cu Siretul, care va uni Galatiul si Braila, dar care este motivul unor aprige disensiuni intre Primaria Galati si CJ Braila, pentru ca cele 1.000 ha trecute in proprietatea Galatiului, sunt pe teritoriul administrativ al judetului Braila, care da autorizatii si incaseaza taxele, iar investitiile sunt facute de municipiul Galati. Borbely a avut un mesaj pacifist: "Eu am ajuns la o concluzie: trebuie sa unim cele doua orase. Nu stiu care va fi numele noului oras, dar trebuie sa le unim cat mai repede si sa nu va mai certati atata". Argumentele ministrului sunt pragmatice: in ultimii 3 ani Guvernul a alocat pentru constructia de locuinte la Galati 60 de milioane de lei si au fost date in folosinta 760 de apartamente, toate lucrarile edilitare din noul cartier fiind finantate de la bugetul Galatiului. Laszlo Borbely a adaugat ca la implementarea Programului Operational Regional de Dezvoltare, nici Braila, nici Galatiul, nu abordate separat, ci trebuie luat in considerare un pol de crestere, format din Galati si Braila impreuna. Pe 29 noiembrie, a avut loc la Brasov o consultare a ministrului cu reprezentantii marilor orase, pe tema elaborarii unei legi referitoare la infiintarea zonelor metropolitane. Acum, Borbely i-a dat dreptate primarului Galatiului, Dumitru Nicolae, ca trebuie schimbate cateva prevederi ale unor legi care impiedica dezvoltarea zonelor metropolitane, i-a promis primarului ca va da atentie propunerilor sale, dar nu crede ca o lege a zonelor metropolitane va rezolva disensiunile dintre administratiile din Galati si Braila.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin