Din vara anului viitor complexul de sport si agrement "Muresul" (Vichend - n.r.) de la Targu-Mures va avea un nou bazin de inot. Potrivit sefului complexului, Ioan Carcu, bazinul va avea dimensiunile unui bazin olimpic si va fi deschis atat publiculu
Din vara anului viitor complexul de sport si agrement "Muresul" (Vichend - n.r.) de la Targu-Mures va avea un nou bazin de inot. Potrivit sefului complexului, Ioan Carcu, bazinul va avea dimensiunile unui bazin olimpic si va fi deschis atat publicului larg, cat si sportivilor de performanta.
seful compartimentului Investitii din Primaria Targu-Mures, Rodica Farcasan, care spune ca amenajarea noului bazin de inot era necesara datorita faptului ca cele patru existente nu mai fac fata numarului mare de persoane care vin vara in "Vichend".
"Tinand cont de faptul ca in perioada estivala bazinele existente nu mai fac fata solicitarilor, sunt foarte multi clienti, conducerea Primariei, cu aprobarea CL, a decis construirea unui nou bazin. Lucrarile vor dura opt luni de zile, iar investitia costa 2.162.000 lei", a declarat Rodica Farcasan, potrivit careia noul bazin va fi situat in imediata vecinatate a Casei de Oaspeti a Primariei Targu-Mures din complexul "Muresul" si va avea dimensiunile unui bazin olimpic, adica lungime de 50 de metri, latimea de 25 de metri si o adancime de la 1,7 metri pana la 2,2 metri.
"Se intentioneaza ca acest bazin sa fie folosit in anumite ore ale zilei de catre sportivii municipiului Targu-Mures pentru antrenamente, pentru sporturi de apa cum ar fi inotul si chiar si pentru polo", mai spune Maria Farcasan, potrivit careia, pentru realizarea acestui bazin, se va recurge la scurtarea lacului de canotaj din "Vichend", insa cei care doresc sa se plimbe cu barca vor avea in continuare la dispozitie si aceasta posibilitate.
Precizam ca in complexul "Vichend" exista patru bazine de inot functionale din care numai unul care are dimensiuni apropiate de cele ale unui bazin olimpic.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.