"Pactul national pentru educatie este o initiativa care s-a dorit a fi un catalizator", a afirmat presedintele Traian Basescu, aflat miercuri dimineata   la un simpozion pe tema educatiei.

"Presedintia nu poate face legi sau aloc
"Pactul national pentru educatie este o initiativa care s-a dorit a fi un catalizator", a afirmat presedintele Traian Basescu, aflat miercuri dimineata la un simpozion pe tema educatiei.

"Presedintia nu poate face legi sau aloca resursele necesare dezvoltarii invatamantului", a spus acesta, "dar va incerca sa atraga in acest proiect pe toti cei interesati, lasand apoi institutiile statului care au responsabilitati in acest sens sa finalizeze proiectul".

"Mai multe partide si oameni politici au vorbit consecvent despre educatie", aminteste Basescu, "dar ceea ce s-a vorbit s-a concretizat numai in initiative punctuale, care nu vizau ansamblul, ori in masuri cu iz electoral, care nu intrau in profunzime". Acesta considera ca avem nevoie de o reforma a structurii invatamantului, care sa garanteze perspectiva unui sistem performant, capabil sa furnizeze Romaniei si Uniunii Europene capacitate de a da solutii in probleme de cercetare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.