Barbatii se insoara cu femei foarte tinere pentru a avea mai multi nepoti, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatorii finlandezi, publicat in revista stiintifica Biology Letters, informeaza telegraph.co.uk, citat de Mediafax.

Barbatii se insoara cu femei foarte tinere pentru a avea mai multi nepoti, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatorii finlandezi, publicat in revista stiintifica Biology Letters, informeaza telegraph.co.uk, citat de Mediafax. Cercetatorii de la Universitatea din Turku, Finlanda, au descoperit ca barbatii care au partenere cu, in medie, 15 ani mai tinere decat ei, au cei mai multi copii. Exista multe cupluri celebre in care diferenta de varsta este mare, printre acestea numarandu-se Michael Douglas (63 de ani) si Catherine Zeta Jones (38 de ani), Tony Curtis (82 de ani) si Jill Vandenburg (40 de ani), Anna Nicole Smith, care s-a casatorit cu un miliardar de 89 de ani pe cand avea 26 de ani.  Datele colectate la nivel global indica faptul ca, de obicei, barbatii se casatoresc cu femei mai tinere decat ei. Noul studiu ofera motivul pentru care exista aceasta tendinta: barbatii prefera femeile mai tinere pentru ca acestea sunt mai fertile, in timp ce femeile prefera barbati mai in varsta, pentru ca sunt interesate de statutul social mai inalt si de avere, factori de care depinde buna ingrijire a urmasilor. Desi teoria circula de multa vreme, exista putine studii care sa o confirme, si mai putine care sa demonstreze ca din aceste relatii rezulta copii mai multi si mai sanatosi. Studiul, coordonat de profesorul Samuli Helle, a utilizate datele colectate de parohiile finlandeze, intre secolul al 17-lea si al 19-lea, despre membrii triburilor nomade Sami, "oamenii ren" ai Finlandei. Specialistii au descoperit ca membrii acestor triburi, care traiesc din cresterea renilor, vanatoare si pescuit, isi extindeau la maxim capacitatea de a-si transmite genele urmasilor prin casatoria cu partenere mai tinere decat ei cu, in medie, 14,6 ani. "Acei barbati aveau cel mai mare numar de urmasi care ajungeau la varsta adulta", a declarat Helle, adaugand ca teoria este valabila si pentru femeile care se casatoreau cu barbati mai tineri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.