La plecarea din Tivoli a delegatiei municipalitatii focsanene, interlopul Costica Argint a tinut sa vina la autocarul romanilor. Acesta l-a felicitat pe primarul din Focsani, Decebal Bacinschi, pentru vizita in peninsula. In zilele de 1 si 2 dec
La plecarea din Tivoli a delegatiei municipalitatii focsanene, interlopul Costica Argint a tinut sa vina la autocarul romanilor. Acesta l-a felicitat pe primarul din Focsani, Decebal Bacinschi, pentru vizita in peninsula. In zilele de 1 si 2 decembrie, o delegatie a municipiului Focsani condusa de primarul Decebal Bacinschi a sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei in orasul italian Tivoli. Initial, la manifestarile din Tivoli si-a anuntat prezenta si celebrul Costica Argint, originar din Focsani. Ulterior, acesta a renuntat sa participe la manifestarea din Tivoli. Totusi, delegatia focsaneana a primit vizita celebrului Costica Argint. Mai precis, inaintea plecarii romanilor, Argint s-a prezentat la autocarul care transporta delegatia focsaneana spre aeroport si a discutat discret cu primarul Bacinschi. Argint s-a scuzat ca nu a putut ajunge la sarbatoarea romanilor din Tivoli, motivand ca a mers la un concurs de karate la care a participat si fiul sau. Cei doi si-au strans mainile si s-au pupat afectuos pe obraji. Contactat telefonic, primarul Decebal Bacinschi a tinut sa precizeze ca intalnirea cu Argint nu a fost una "tocmai protocolara".
Amintim ca prezenta lui Argint la intalnirea premierului Tariceanu si a ministrului de Externe cu reprezentantii romanilor din Italia a fost criticata dupa ce surse din Politie eu relatat ca, in aprilie 1997, Argint a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri. In acelasi an, in timpul procesului, barbatul a fugit din tara in Italia. Cinci ani mai tarziu, in 2002, la solicitarea Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, pe numele lui Costica Argint a fost emis mandat de urmarire internationala. In iunie 2007, la solicitarea Tribunalului Vrancea, a fost emis mandat international de arestare pe numele acestuia.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.