>> Consiliul Local Targu-Mures a decis sa nu mai dea aprobari pentru montarea antenelor GSM pe raza municipiului

Decizia CL Targu-Mures este provizorie si se va aplica pana cand alesii locali de la Targu-Mures vor hotari in ce conditii si
>> Consiliul Local Targu-Mures a decis sa nu mai dea aprobari pentru montarea antenelor GSM pe raza municipiului

Decizia CL Targu-Mures este provizorie si se va aplica pana cand alesii locali de la Targu-Mures vor hotari in ce conditii si unde se mai pot amplasa antenele GSM. Asta dupa ce zeci de locuitori ai orasului au cerut sa nu se mai aprobe amplasarea antenelor GSM pe blocuri deoarece le afecteaza starea de sanatate. Oamenii spun ca antenele montate pe blocuri le provoaca cefalee, tulburari vizuale, oboseala cronica, somn agitat si tulburari de comportament. Reprezentantii Primariei Targu-Mures spun, insa, ca sunt asaltati cu cereri pentru montarea antenelor din partea operatorilor de pe piata.
"Operatorii de telefonie mobila au solicitat, in general, amplasarea de antene in zona centrala protejata si in zonele de locuit din toate cartierele municipiului pe constructiile cu regim de inaltime ridicat Ps4E pana la Ps10E", arata arhitectul sef al municipiului Targu-Mures, Angela Kovacs, potrivit careia, dincolo de reclamatiile populatiei, exista si o alta problema care trebuie rezolvata in legatura cu aceste antene.
"Constructiile de antene au caracteristicile unor constructii industriale si amplasarea acestora in zona centrala protejata, in zonele locuintelor individuale sau colective duce la alterarea aspectului arhitectural al localitatii", explica Angela Kovacs, care a semnat si expunerea de motive a unui proiect de hotarare initiat de primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, care, daca va fi adoptat, stabileste clar ca antenele GSM mai pot fi amplasate in extravilanul orasului si in intravilanul municipiului Targu-Mures doar in zona de activitati productive.
Dezbaterea acestui proiect de hotarare a fost, insa, amanata pana anul viitor. z

STUDIU

Un studiu realizat la initiativa Asociatiei "Rhodondendron" din Targu-Mures de o echipa de specialistii si profesori de la Universitatea "Sapientia" din Cluj releva faptul ca nivelul radiatiilor din apartamentele muresenilor se afla sub limitele admise de lege. "Maxim admis de radiatii, mai periculos din acest punct de vedere este telefonul mobil", arata Laszlo Szakacs, presedintele Asociatiei "Rhododendron", potrivit caruia, intr-un caz concret reclamat de o locatara nu s-a putut stabili daca intr-adevar radiatiile sunt responsabile de boala acesteia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.