Deputatii care detin locuinte in Capitala, dar nu stau in ele, risca sa nu mai primeasca bani pentru chirie asa cum primeau pana acum... Asta dupa ce Comisia Juridica daduse un verdict exact contrariu, adica parlamentarii pot primi in continuare 2500
Deputatii care detin locuinte in Capitala, dar nu stau in ele, risca sa nu mai primeasca bani pentru chirie asa cum primeau pana acum... Asta dupa ce Comisia Juridica daduse un verdict exact contrariu, adica parlamentarii pot primi in continuare 2500 de lei pentru chirie, indiferent daca au sau nu locuinte in Bucuresti. La sfarsitul lunii noiembrie s-a descoperit ca 26 de parlamentari au primit bani de chirie desi detin in capitala apartamente sau vile. Parchetul General a inceput sa ii verifice pe senatorii si deputatii aflati in aceasta situatie in urma sesizarilor. Anul acesta, 118 deputati si 38 de senatori au completat declaratii pe proprie raspundere, prin care au solicitat bani de chirie. In opinia deputatilor din Comisia pentru regulament se considera abatere daca parlamentarii care au avut domiciliul in Bucuresti au incasat bani pentru cazare.
"Comisia pentru statut este obligata sa stabileasca care sunt parlamentarii care procedat astfel si sa inainteze Biroului Permanent o sesizare in acest sens, iar Biroul Permanent sa ia decizia cuvenita pentru sanctionarea respectivului parlamentar, daca abaterea nu este o infractiune. Daca este o infractiune, acest lucru il stabileste Comisia juridica. Noi nu avem in atributiile noastre sa ne dam cu parerea in legatura cu prevederile legii", a declarat, ieri, presedintele Comisiei pentru regulament, Ioan Bivolaru (PSD).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.