Cele 16 asociatii nationale calificate la Euro 2008 sunt obligate sa trimita la UEFA pana la 28 mai 2008 listele cu loturile definitive pentru turneul final, acestea urmand sa cuprinda cate 23 de jucatori, dintre care trei vor fi portari.

Cele 16 asociatii nationale calificate la Euro 2008 sunt obligate sa trimita la UEFA pana la 28 mai 2008 listele cu loturile definitive pentru turneul final, acestea urmand sa cuprinda cate 23 de jucatori, dintre care trei vor fi portari.

In vederea organizarii turneului final in cele mai bune conditii, vor fi organizate mai multe workshop-uri, cu participarea responsabililor pe domenii. Astfel, la 17-18 decembrie 2007, la Viena, va avea loc prima consfatuire, avand ca subiect tichetele de intrare la meciuri. Cu aceasta ocazie vor fi anuntate cotele de bilete pentru fiecare asociatie nationala participanta, precum si modalitatea de vanzare a biletelor.
La 21-22 ianuarie 2008, la sediul UEFA de la Nyon, va avea loc un workshop pe probleme de securitate. Dupa acesta, la inceputul lunii februarie 2008 va fi anuntat modul in care suporterii romani vor putea achizitiona bilete pentru turneul final.
Echipamentul de joc este tema workshopului din 11-12 februarie 2008, de la Nyon, iar la 12-13 martie 2008 va avea loc un workshop final, pe toate domeniile.
7 martie 2008 este ultima zi in care pot avea loc meciuri amicale inter-tari in cele doua tari organizatoare ale turneului final (exceptie facand echipele nationale ale Austriei si Elvetiei, care mai pot juca pe teren propriu). 7 mai 2008 este ultima zi in care se pot disputa jocuri amicale intre tari participante la turneul final (inclusiv echipele nationale ale Austriei si Elvetiei).
24 mai 2008 este data la care cluburile sunt obligate sa puna jucatorii la dispozitia echipelor nationale calificate.
Conform unei noi prevederi a regulamentului competitiei, pentru jocurile eliminatorii vor fi anulate cartonasele galbene singulare primite in cele trei jocuri din grupe. Cu alte cuvinte, un jucator care va primi un singur cartonas galben in faza grupelor va intra "curat" in sferturile de finala. Daca, insa, el va acumula doua avertismente la incheierea partidelor din grupa, jucatorul respectiv va fi suspendat o etapa, adica pentru jocul din cadrul sferturilor.
Fiecare asociatie nationala calificata va suporta toate cheltuielile de cazare si masa pe durata turneului final, o echipa fiind obligata sa soseasca in tara unde va evolua cu minimum cinci zile inaintea primului meci pe care il va disputa.
Vor fi efectuate controale antidoping la toate jocurile din cadrul turneului final, fiind colectate atat probe de sange, cat si probe de urina. Acestea vor fi analizate la laboratoarele WADA acreditate, de la Seibersdorf si Lausanne. Inaintea turneului final, la toate cele 16 echipe calificate vor mai fi efectuate controale antidoping inopinate cel putin o data. Aceste controale vor avea loc in timpul cantonamentelor premergatoare participarii la CE 2008 si la jocurile amicale programate inaintea turneului final.

Cu o zi inaintea fiecarui meci, echipele implicate vor efectua antrenamentul oficial, de preferinta pe stadionul unde va avea loc jocul, minimum 15 minute ale sedintei de pregatire fiind deschise presei. Dupa antrenament va fi organizata o conferinta de presa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.