Inca doua echipe, Chelsea si Milan, s-au calificat in optimile de finala ale Ligii Campionilor. sanse mari de a merge mai departe au Schalke, nemtii avand nevoie de o victorie acasa in ultima etapa cu Rosenborg, si Celtic Glasgow, care trebuie sa sco
Inca doua echipe, Chelsea si Milan, s-au calificat in optimile de finala ale Ligii Campionilor. sanse mari de a merge mai departe au Schalke, nemtii avand nevoie de o victorie acasa in ultima etapa cu Rosenborg, si Celtic Glasgow, care trebuie sa scoata un punct pe San Siro in fata unei echipe lipsite de emotii, Milan. In grupele A si C se poate intampla orice, toate cele opt echipe avand sanse de a termina pe primele doua locuri!
Liverpool, dupa un start dezastruos, a recuperat si a ajuns pe locul doi in grupa A. Cormoranii, dupa 1-1 la pauza cu Porto, goluri Torres si Lisandro, au avut un ultim sfert de ora care ne-a reamintit de meciul cu Besiktas si au mai marcat de trei ori prin acelasi Torres, Gerrard si Crouch. Pe Inonu, Bobo, cu doua minute inainte de final, a marcat golul care o readuce pe Besiktas in lupta pentru calificare. Pana in acel minut 88 scorul era egal, 1-1, goluri Tello, respectiv Taiwo, si Marseille era liderul grupei. Acum, intre liderul Porto si ultima clasata, Besiktas, este o diferenta de doar doua puncte si totul se va decide in ultima etapa, care programeaza meciurile Marseille-Liverpool si Porto-Besiktas.
Chelsea si-a asigurat locul intai in grupa B prin victoria clara obtinuta la Trondheim. Drogba, de doua ori, Alex si Cole au ingenuncheat un Rosenborg care a fost departe de cum a aratat in meciul tur. Chiar si asa, tehnicianul gazdelor, Trond Henriksen, ramane optimist: "Suntem in continuare pe locul doi in grupa si nu mai avem nevoie decat de un egal in meciul cu Schalke". Nemtii s-au aparat bine pe Mestalla, au profitat de faptul ca Valencia a jucat o ora in zece din cauza eliminarii capitanului Albelda si au scos o remiza alba care i-a scos pe spanioli din Liga.
Mare incurcatura si in grupa C. Real Madrid, care la un moment dat parea sa nu aiba probleme, mai are nevoie de inca un punct in ultimul meci, acasa cu Lazio, pentru a se califica. Madrilenii au ajuns in aceasta situatie pentru ca au tratat de sus meciul de la Bremen. Nemtii atat au asteptat, au deschis scorul repede prin Rosenberg si, chiar daca Robinho a egalat imediat, au continuat presiunea si s-au desprins prin reusitele semnate Sanogo si Hunt. Golul prin care Van Nistelrooy a redus din handicap este totusi important pentru spanioli deoarece le asigura calificarea la egalitate de puncte cu Werder. Surpriza placuta a grupei, Olympiakos, a mai dat o lovitura in deplasare. Pe Olimpico, Lazio a deschis scorul prin Pandev, dar grecii au revenit si au intors rezultatul prin Galletti si Kovacavic. Totul se va decide in ultima etapa, cand Olympiakos joaca acasa cu Werder, iar Lazio se deplaseaza la Madrid.
Din grupa D se cunoaste doar o singura echipa calificata, Milan. La Lisabona, italienii au marcat primii prin Pirlo, Benfica a egalat repede prin Maxi Pereira, dar nu a mai reusit golul care sa o mentina in cursa pentru calificare, in care se mai afla sahtior Donetk si Celtic Glasgow.

>> Mare ghinion pentru Mircea Lucescu. La Glasgow, sahtior a inscris in minutul 4 prin Brandao, a avut apoi numeroase ocazii, dar la sfarsitul primei reprize scotienii au egalat prin Jarosik. Repriza a doua a fost echilibrata, iar meciul se indrepta spre o remiza echitabila, care le dadea ucrainenilor mari sanse de calificare, dar la ultima faza a meciului Donati a naruit visele lui Lucescu. Acum, Celtic mai are nevoie de un singur punct la Milano in fata unei echipe deja calificate si care nu straluceste in partidele jucate pe teren propriu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.