Ioan Bucur, fostul comandant al Sectiei Regionale a Politiei Transpor-turi Constanta, incearca sa desluseasca itele arestarii sale. El a fost incarcerat in luna septembrie pentru ca i-ar fi cerut bani comisarului Adrian Feraru ca sa il ajute sa scape
Ioan Bucur, fostul comandant al Sectiei Regionale a Politiei Transpor-turi Constanta, incearca sa desluseasca itele arestarii sale. El a fost incarcerat in luna septembrie pentru ca i-ar fi cerut bani comisarului Adrian Feraru ca sa il ajute sa scape de o sanctiune disciplinara. Suma de 1.000 de euro gasita in borseta comandantului l-a incriminat si l-a adus dupa gratii. Aflat in penitenciar, el a auzit ca Feraru a ales sa il denunte doar ca sa scape de o acuzatie de coruptie pentru care il cercetau procurorii DNA Bucuresti. I-a povestit avocatului sau ce a aflat si acesta a cerut ajutorul instantei pentru aflarea adevarului. Ieri, apara-torul Apostol Armeanu a solicitat judecatorului care se ocupa de cazul lui Bucur sa emita o adresa catre DNA Bucuresti in care sa se spuna "care au fost resorturile intime ce l-au determinat pe Feraru Adrian sa formuleze denunt impotriva comisarului sef Bucur Ioan." De asemenea, avocatul a afirmat ca ar dori sa stie daca, in afara existentei unei cauze penale a lui Feraru si indicarea infractiunii pentru care este cercetat, a existat o intelegere intre acesta si procurorii DNA Bucuresti. Ioan Bucur considera ca lamurirea aspectelor sus mentionate il vor putea ajuta sa faca lumina in cazul sau si astfel sa isi dovedeasca nevinovatia. Inca de la bun inceput, el a sustinut ca banii ceruti lui Feraru nu au fost cu titlu de mita, ci de imprumut deoarece urma sa plece la un curs NATO in Germania si avea nevoie de bani. Procurorul DNA Constanta, Oana Blendea, s-a opus emiterii unei adrese catre colegii de la Bucuresti: "Intelegerea se aplica numai cand este vorba despre cuantumul pedepsei si numai cand inculpatul ajunge in instanta, iar aceasta intelegere nu poate fi dovedita!". Judecatorul a admis cererea inculpatului si va solicita DNA Bucuresti un raspuns clar si la obiect. In final, avocatul a cerut revocarea masurii arestarii preventive sau inlocuirea acesteia cu obligarea de a nu parasi tara, pe motiv ca temeiurile care au dus la incatusarea lui Bucur nu mai exista. Procurorul a fost de alta parere si a spus ca se impune privarea de libertate a inculpatului pana la finalizarea cercetarilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.