Reprezentantii UE cer Romaniei sa returneze romanilor banii platiti pentru taxa de prima inmatriculare a masinilor de import. Comisarul european pentru taxe, Laszlo Kovacs , a declarat intr-un interviu pentru RFI ca guvernul Romaniei ar trebui sa ga
Reprezentantii UE cer Romaniei sa returneze romanilor banii platiti pentru taxa de prima inmatriculare a masinilor de import. Comisarul european pentru taxe, Laszlo Kovacs , a declarat intr-un interviu pentru RFI ca guvernul Romaniei ar trebui sa garanteze ca va returna taxa de inmatriculare. Oficialul UE a subliniat ca banii trebuie returnati (asa cum s-a intamplat in Ungaria - n.r.) chiar daca legislatia romaneasca va fi modificata si cazul de incalcarea a tratatului de aderare de catre Romania nu va fi trimis la Curtea Europeana de Justitie. Reamintim ca taxa de prima inmatriculare a fost introdusa in Romania la 1 ianuarie 2007, cu scopul declarat de reducere a importurilor de masini vechi si poluante. Inmatricularea unui autovehicul cu motor euro 2 de 1,4 litri si vechime de 2-4 ani, de exemplu, costa 2.846 de euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.