Pe ultima suta de metri a campaniei electorale pentru alegerile legislative programate sa se desfasoare duminica in Rusia, autoritatile de la Moscova continua sa puna talpi Opozitiei. Dupa arestarea, pentru cinci zile, a fostului campion mondial l
Pe ultima suta de metri a campaniei electorale pentru alegerile legislative programate sa se desfasoare duminica in Rusia, autoritatile de la Moscova continua sa puna talpi Opozitiei. Dupa arestarea, pentru cinci zile, a fostului campion mondial la sah, Garry Kasparov, totodata lider al formatiunii "Cealalta Rusie", pe motiv de tulburare a ordinii publice, oficialii rusi l-au retinut, ieri, pe celebrul disident sovietic, Vladimir Bukovski (foto), in prezent aspirant la functia suprema in stat, pentru traversarea strazii printr-un loc nepermis.
Potrivit consilierei sale, cunoscutul disident a fost arestat in timp ce se deplasa spre spitalul de psihiatrie "Arsenal", unde, in perioada URSS, s-a incercat diagnosticarea sa cu o "grava dereglare psihica" pentru a se pune astfel capat activitatilor sale antisovietice. Bukovski a fost retinut de o patrula de Politie, care, dupa ce l-a legitimat, i-a transmis, razand, sa o urmeze la sectie, intrucat a "trecut strada printr-un loc nepermis", a declarat Alla Namsaraieva pentru Eho Moskvi. Bukovski si-a negociat continuarea plimbarii, reusind sa ajunga in dreptul spitalului de psihiatrie escortat de trei masini de Politie si o patrula compusa din patru reprezentanti ai fortelor de ordine, fara a i se permite insa sa intre in incinta, pentru ca, ulterior, sa fie condus la o sectie de Politie din Sankt Petersburg. Incidentul de ieri intervine in contextul in care autoritatile de la Moscova au dispus, la finalul saptamanii, arestarea fostului campion modial la sah, Garry Kasparov, pentru tulburarea ordinii publice prin participarea la o manifestatie neautorizata. Condamnat la cinci zile de inchisoare, Kasparov a fost eliberat, ieri, din arest, prilej cu care a avertizat ca "regimul intra intr-o faza foarte periculoasa, ce duce la dictatura". Tot ieri, presedintele Vladimir Putin a incheiat campania pentru partidul "Rusia Unita", pe listele caruia candideaza pentru un post in Parlamentul rus, transmitand electoratului sa voteze cu formatiunea de guvernamant pentru a evita "dezintegrarea" Federatiei Ruse. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.