Rusia va deschide sectii de votare in Transnistria, in pofida opozitiei autoritatilor moldovene, potrivit anuntului Ambasadei feredatiei Ruse la Chisinau, autoritatile ruse estimand la 80.000 numarul cetatenilor sai in zona, relateaza BBC Romania in
Rusia va deschide sectii de votare in Transnistria, in pofida opozitiei autoritatilor moldovene, potrivit anuntului Ambasadei feredatiei Ruse la Chisinau, autoritatile ruse estimand la 80.000 numarul cetatenilor sai in zona, relateaza BBC Romania in pagina electronica.
In sprijinul acestei decizii, ambasada rusa invoca o serie de documente internationale, inclusiv Declaratia Universala a Drepturilor Omului, care obliga guvernele statelor democratice sa asigure cetatenilor straini conditiile necesare pentru a vota la alegerile din tarile lor.
In virtutea acestor documente semnate atat de Moscova cat si de Chisinau, deschiderea sectiilor de votare in Transnistria nu poate fi considerata un atentat la suveranitatea Republicii Moldova, se arata in documentul diplomatic.
Ambasada rusa precizeaza ca sectiile de votare vor fi deschise in unitatile militare ruse din regiunea nistreana. Potrivit normelor internationale, aceste unitati nu intra sub incidenta legilor tarii in care se afla.
Conform documentului, legislatia Federatiei Ruse asigura tuturor cetatenilor rusi dreptul de a vota, oriunde s-ar afla. "(...) Legile noastre corespund intocmai conventiilor internationale pe care se bazeaza?, se arata in comunicat.
Potrivit agentiei Olvia-press, cel mult doua din cele 24 de sectii de votare ce vor fi deschise in regiunea nistreana, vor functiona pe teritoriul unor obiective militare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.