SIBIU. Piata Mare a Capitalei Culturale Europeane, Sibiu 2007, este pentru cateva zile spatiul de manifestare a traditiilor si portului etniei romilor. Mesteri caldarari originari din localitatea Brateiu au facut ieri demonstratii de maiestrie in mod
SIBIU. Piata Mare a Capitalei Culturale Europeane, Sibiu 2007, este pentru cateva zile spatiul de manifestare a traditiilor si portului etniei romilor. Mesteri caldarari originari din localitatea Brateiu au facut ieri demonstratii de maiestrie in modelarea metalelor. Tot ieri, ansamblul Ghi Romano, Ansamblul de dansuri Romani din Chisinau si Marius Mihalache i-au incantat pe sibieni cu spectacolele lor. (Dan Tomozei)

13:09 - MASURA
PORT CONSTANTA. Nava Stella Quarta, sub pavilion panamez, a fost retinuta de inspectorii ANR din cauza mai multor deficiente.
ARGES. Drumul National Pitesti - Ramnicu-Valcea a fost blocat ieri timp de o ora din cauza coliziunii a doua TIR-uri.

13:14 - SOLICITARE
CLUJ NAPOCA. O bucata din zidul de sprijin de pe malul stang al Somesului s-a surpat, ingreunand astfel traficul rutier in zona Strazii Dragalina, din Cluj Napoca. Digul respectiv a fost construit in urma cu 40 de ani si urma sa fie refacut si intarit in cadrul lucrarilor, incepute deja, de amenajare a Somesului.
MIRA. Ministrul Administratiei si Internelor, Cristian David, a cerut prefectilor sa ia masurile care se impun pentru protejarea populatiei aflate in zonele cu risc de inundatie, dupa ce luni a fost emisa o noua avertizare pentru localitati aflate pe cursurile unor rauri din nordul, vestul si centrul tarii.


DEPUTATI - Fara scumpiri la biletele de tren
Plenul Camerei Deputatilor a respins ieri Ordonanta de urgenta care permite CFR sa creasca trimestrial, cu maximum 7% peste nivelul de inflatie, tarifele in transportul feroviar de calatori. Daca legea de respingere a Ordonantei va fi promulgata, cei de la CFR nu vor mai putea mari pretul biletelor, trimestrial, cu 7%. Ordonanta a intrat in vigoare din 1 noiembrie 2006 iar marirea tarifelor era motivata "de cresterea semnificativa a preturilor la combustibil, energie electrica, metal, material rulant", careia CFR nu-i poate face fata. (Dana Piciu)   Meteo - Avertizarea hidrologica, extinsa Avertizarea hidrologica privind inundatiile a fost extinsa ieri pentru Arges, Arad, Buzau, Caras Severin, Gorj, Galati, Vrancea si Vaslui. Prefecturile din 19 judete - Alba, Bacau, Brasov, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Prahova, Satu-Mare, Salaj, Sibiu, Suceava si Valcea - au primit, luni  avertizare hidrologica "cod galben".


BUCEGI - Atacat de urs langa cabana Caraiman
Un barbat din Bucuresti venit pe munte cu fiul sau a fost atacat de un urs ieri-dimineata, in timp ce se afla intr-un cort in apropierea cabanei Caraiman din Muntii Bucegi. Pentru a-si salva fiul, barbatul s-a luptat cu ursul, care i-a provocat rani pe tot corpul. Bucuresteanul a fost transportat la Spitalul din Sinaia. (Nina Marcu)


PC - Fara taxa in plus la paine
PC respinge categoric si nu va vota in Parlament taxa suplimentara in panificatie, pe care intentioneaza sa o introduca ministrul Finantelor. Conform deputatului PC Ionica Popescu, aceasta taxa va duce la marirea pretului la paine, ceea ce va ingreuna viata oamenilor de rand. "Facem apel la Guvern sa inteleaga de ce e necesar sa se reduca TVA la alimentele de baza si nu sa se introduca noi taxe", a spus deputatul, adaugand ca PC nu este de acord nici cu introducerea taxei pe autostrazi. (Dana Piciu)


GALATI - Ingrijorare fata de cotele Dunarii
Reprezentantii Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati sustin ca in ultimele zile se observa o crestere a cotelor Dunarii, fapt ce face ca autoritatile sa fie in alerta. "Tot ce vine de pe versanti se varsa in Dunare. Acest fapt ne ingrijoreaza, pentru ca o data cu aceasta vine si o cantitate foarte mare de aluviuni", a declarat Florin Uzumtoma, director in AFDJ Galati. Un alt obstacol in calea navigatorilor il reprezinta bustenii si acoperisurile de case care ajung in Dunare. (Daniel Mihalascu)


EFECT - 1.500 de dosare declinate la DIICOT Picarea definitiva a "Ordonantei DIICOT", petrecuta luni, prin decizia Senatului, a deschis drumul dosarelor catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT). Potrivit magistratului Robert Cazanciuc, procuror-sef al Biroului Relatii cu Presa, peste 1.500 de dosare vor fi declinate de la parchetele locale la DIICOT. Acestea se vor adauga celor 8.000 de cauze existente deja pe rolul acestei structuri, la care lucreaza 190 de procurori. (Violeta Fotache)


CRAIOVA - Trei internati cu meningita
Trei persoane din judetul Dolj au fost internate, in ultimele 24 de ore, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes" din Craiova, cu diagnosticul meningita, astfel ca numarul bolnavilor de meningita internati in aceasta unitate medicala a ajuns la zece. Doi dintre internati sunt din municipiul Craiova, iar unul din comuna Rojiste. (M.G.)


AUDIERI - Ministrul IMM, chemat la Parchet
Ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM), Ovidiu Silaghi (foto), s-a prezentat ieri la Parchetul Instantei Supreme pentru a fi audiat intr-un dosar privind o posibila infractiune de abuz in serviciu. Ancheta in acest dosar a fost declansata pe baza unei plangeri depuse la Parchet de un fost consilier de imagine al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura din Satu-Mare, destituit de Silaghi, pe vremea cand era directorul institutiei. Consilierul l-a dat in judecata pe Silaghi si a castigat procesul, instanta hotarand ca el trebuie repus in functie. Silaghi a refuzat, iar angajatul a depus plangere penala la Parchet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.