Pesedistii lui Mircea Geoana tanjesc sa intrare la guvernare vizand acapararea ministerelor de Justitie, Interne, Externe si Educatie, ne-au declarat ieri surse parlamentare. PSD tinteste tocmai acele portofolii coordonate de ministrii liberali cu
Pesedistii lui Mircea Geoana tanjesc sa intrare la guvernare vizand acapararea ministerelor de Justitie, Interne, Externe si Educatie, ne-au declarat ieri surse parlamentare. PSD tinteste tocmai acele portofolii coordonate de ministrii liberali cu probleme de imagine, care si-au facut dusmani chiar in sanul aripii radicale din PNL. Mai multi lideri liberali au cerut insistent in ultima vreme o remaniere guvernamentala care sa presupuna decapitarea din fruntea ministerelor a lui Adrian Cioroianu, Tudor Chiuariu si Cristian Adomnitei.
Pretentiile social-democratilor
Incurajati de procentul obtinut la euroalegeri si de slaba sustinere a PNL in Parlament, pesedistii au inceput sa emita, din nou, pretentii de intrare la guvernare. Daca pana acum conducerea PNL a scapat basma curata prin acordarea de fonduri in teritoriu pentru reprezentantii PSD, dupa momentul 25 noiembrie, liberalii se vad stransi cu usa prin niste pretentii politice uriase. In perspectiva alegerilor generale, ungerea unui pesedist la Interne ar putea reprezenta o mare problema, avand in vedere ca de acest minister depinde organizarea viitoarelor scrutine electorale. Nici Justitia sau Externele nu reprezinta doua portofolii de aruncat in ograda PSD. "In momentul de fata sunt doar tatonari urmand ca discutii serioase sa aiba loc abia dupa sarbatori", ne-a precizat un vicepresedinte PNL. De altfel, liberalii mizeaza in continuare pe problemele interne pe care Geoana le are cu Iliescu, Nastase si grupul de la Cluj mai ales ca la urechile lor a ajuns scenariul potrivit caruia presedintele PSD ar urma sa fie reprezentantul aripii ardelene din partid, Vasile Puscas. Acest scenariu avea sanse de izbanda insa doar in conditiile in care Geoana ar fi obtinut un scor dezastruos la euroalegeri. Procentul rezonabil obtinut de PSD a amanat punerea in aplicare a planului desi aripa Iliescu continua sa critice rezultatele obtinute.
Pareri impartite
In tabara PSD parerile sunt impartite. Aripa Geoana vrea intrarea la guvernare in timp ce Iliescu si ai lui opteaza doar pentru un sprijin parlamentar acordat actualului Cabinet. "Lumea v-a uita ca PD a fost doi ani la guvernare. Daca noi intram, in alegeri, electoratul ne va da cu promisiunile in cap pe motiv ca puteam sa le indeplinim cat timp am stat in Guvern. E mai bine pentru PSD in Opozitie, acolo poate creste", a comentat un lider PSD. In acelasi timp, conducerea partidului este constienta ca venirea la Putere poate insemna umplerea pusculitei partidului inainte de alegeri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.