Programul "Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007" se va inchide in mod oficial, pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, printr-o serie de concerte de muzica clasica, recitaluri folclorice, parade ale celor mai cunoscute fanfare din tara si fo
Programul "Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007" se va inchide in mod oficial, pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, printr-o serie de concerte de muzica clasica, recitaluri folclorice, parade ale celor mai cunoscute fanfare din tara si focuri de artificii. La evenimentul care va avea loc in Sibiu va participa Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor. Programul cultural, organizat de Ministerul Culturii si Cultelor, marcheaza in mod oficial ultima contributie directa a institutiei in calitate de organizator al "Capitalei Culturale Europene", relateaza Mediafax.
Evenimentele care vor marca in acelasi timp inchiderea Capitalei Europeane, dar si Ziua Nationala a Romaniei vor debuta la ora 11.30, cu defilarea si prezentarea fanfarelor traditionale, pe traseul Piata Unirii, Bulevardul Nicolae Balcescu, Piata Mare, Piata Mica, strada Mitropoliei, Parcul Astra. In Piata Mare si Parcul Astra vor sustine, printre altele, recitaluri: "Fanfara 10 Prajini", "Fanfara Cugir", "Fanfara Chetris", "Fanfara Bania", "Fanfara Ghelari". La ora 17.00, Adrian Iorgulescu va taia panglica inaugurala a noii expozitii permanente a Muzeului National de Istorie din cadrul Complexului National Muzeal Brukenthal, prilej cu care va avea loc la 17.30 o conferinta de presa. La aceeasi ora, in Sala Oglinzilor a Forului Democrat German, va fi organizat un concert al Orchestrei de Camera "Virtuozii" din Bucuresti, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, in cadrul spectacolului "Cinci secole de muzica germana in Transilvania". La ora 18.00, Visarion Rasinareanu va oficia, in prezenta oficialitatilor, o slujba religioasa prilejuita de 1 decembrie, la Catedrala Mitropolitana. Sala Thalia va gazdui la ora 19.00 concertul festiv al Filarmonicii de Stat din Sibiu, cu participarea dirijorului belgian Meir Minsky, a Filarmonicii Transilvania din Cluj si a pianistului Valentin Gheorghiu. Evenimentele vor continua in Piata Mare, incepand cu ora 19.30, cu un concert de muzica populara, la care isi vor da concursul Orchestra Populara a Radiodifuziunii Romane, Ansamblul Cindrelul - Junii Sibiului si solistii Veta Biris, Sava Negrean Brudascu, Daniela Condurache si Lia Maria Bologa. La ora 22.30 a fost programata Ceremonia de inchidere a Sarbatorii Zilei Nationale, moment sustinut de Fanfara Garnizoanei Sibiu, urmat de un spectacol de focuri de artificii. Finalul va fi marcat de retragerea cu torte a Fanfarei, pe traseul Piata Mare - sediul Garnizoanei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.