>> CLM Braila dezbate astazi proiectul privind incetarea mandatului Gianei Patrascu.
>> Consilierul PLD il acuza pe primarul liberal de abuz.
Primul punct pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Municipal Braila de astazi este proiect
>> CLM Braila dezbate astazi proiectul privind incetarea mandatului Gianei Patrascu.
>> Consilierul PLD il acuza pe primarul liberal de abuz.
Primul punct pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Municipal Braila de astazi este proiectul de hotarare initiat de primarul liberal al municipiului, Constantin Cibu, privind incetarea mandatului de consilier al Gianei Patrascu, ca urmare a trecerii acesteia de la PNL la PLD. Proiectul de hotarare invoca art 9 alin. 2 lit h*1 din Legea 393/2004 a statutului alesilor locali, privind incetarea calitatii de consilier in cazul in care alesul local nu mai este membru al partidului pe listele caruia a fost ales. Acest articol a fost introdus dupa modificarea Legii 393 prin Legea 249/2006. "Aceasta lege nu este in vigoare, pentru ca a fost atacata la Curtea Constitutionala, care a admis exceptia de neconstitutionalitate si a retrimis-o la Parlament spre modificare. Parlamentul insa nu a procedat la modificarea legii, iar in conditiile astea orice hotarare de vacantare este nula, iar initierea proiectului de catre primar este un abuz. In prezent, articolul pe care il invoca domnul primar este atacat la Curtea Constitutionala, care inca nu s-a pronuntat. Consiliul Local Municipal nu se poate suprapune Curtii Constitutionale si sa adopte o hotarare inainte ca instanta sa se pronunte", a declarat Giana Patrascu. Consilierul municipal a precizat ca exista precedente in tara, de procese castigate pe aceeasi speta, dand ca exemple cazuri de la Galati si Suceava. "Eu am de gand sa contest hotararea, in cazul in care va fi adoptata in sedinta CLM, si cer si daune, a conchis Giana Patrascu.
>> Reguli schimbate In timpul jocului
Giana Patrascu a considerat ca primarul interpreteaza legea in functie de interese, sustinand, din postura de sef al PNL Braila, cazul consilierului judetean Negru Ionascu, care a migrat de la PD la PNL. "Domnului primar i se pare normal ca in Consiliul Judetean sa-l sustina pe consilierul Negru Ionascu, care a trecut de la PD la PNL, dar la Consiliul municipal nu i se mai pare normal", a declarat Giana Patrascu. Ea a precizat ca nu ar fi candidat pe listele PNL daca la acel moment ar fi existat in lege articolul invocat, considerand ca "este vorba de schimbarea regulilor in timpul jocului".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.