Forma diareica de intestin iritabil apare si dupa episoadele de enterocolita, cand trebuie tratati si extirpati germenii infectiosi de Escherichia Colli sau Salmonela. Profesorul Alexandru Oproiu mentioneaza ca in intestinul iritabil de tip diareic s
Forma diareica de intestin iritabil apare si dupa episoadele de enterocolita, cand trebuie tratati si extirpati germenii infectiosi de Escherichia Colli sau Salmonela. Profesorul Alexandru Oproiu mentioneaza ca in intestinul iritabil de tip diareic se prescriu medicamente care sa scada contractiile intestinului, adica antispastice de tipul scobutil si imodium. La intestinul iritabil instalat dupa enterocolite infectioase se prescriu probiotice, adica opusul antibioticelor. Probioticele sunt microorganisme vii ce fac parte din flora intestinala cu microbi buni, ce intra in competitie cu microbii rai pentru a tine in echilibru microbii cu efect negativ. Probioticele stimuleaza autoapararea mucoasei din colon. Cand in sindromul de intestin iritabil predomina constipatia, pacientul trebuie sa manance multe vegetale cu fibre insolubile, ce destind colonul, favorizand evacuarea fecalelor. Se recomanda si laxative usoare si medicamente ce stimuleaza contractiile colonului. Cand intestinal iritabil are alternante de diaree cu constipatie, nu trebuie supradozata medicatia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.