In ultima sedinta a CJ Vrancea, masina de vot a PSD-ului l-a ajutat pe presedintele Marian Oprisan sa rectifice bugetul pe localitati si institutii subordonate dupa bunul sau plac. In fapt, dupa modul cum a votat electoratul la alegerile pentru Parla
In ultima sedinta a CJ Vrancea, masina de vot a PSD-ului l-a ajutat pe presedintele Marian Oprisan sa rectifice bugetul pe localitati si institutii subordonate dupa bunul sau plac. In fapt, dupa modul cum a votat electoratul la alegerile pentru Parlamentul European.

Impartirea bugetului administratiei locale pe localitati in ultima sedinta a Consiliului Judetean (CJ) Vrancea a starnit controverse. Aceasta deoarece celor 21 localitati aflate pe lista li s-au alocat sumele dupa bunul plac al presedintelui Marian Oprisan, in speta, dupa modul cum electoratul a votat cu PSD-ul in 25 noiembrie. Oprisan a mai introdus pe lista si orasul Odobesti caruia i-a creat un buget propriu prin retragerea de la bugetele celor 21 de localitati a cate 8.000 lei. "Ulterior analizei pe baza careia s-a intocmit anexa la proiectul aflat in mape, Primaria Odobesti a semnalat urgenta alocarii sumei de 160.000 lei necesari continuarii actiunilor de dezvoltare locala", a motivat Oprisan decizia sa. Astfel, orasul Odobesti, unde PSD-ul a obtinut 47% din sufragii, a primit 168.000 lei, iar cate 200.000 lei au primit localitatile fruntase la votul pro-PSD: Slobozia Ciorasti (unde PSD a castigat cu 78,18%), Negrilesti (74% pentru PSD) si Nistoresti (66%). Cate 145.000 lei au primit localitatile Gologanu - (62,99% voturi pentru PSD), Obrejita (62,8%) si Ploscuteni (62,5%). Acestea sunt pastorite de edili care apartin PSD. Prin comparatie, Campineanca, unde alegerile europene au fost castigate de PD cu peste 53%, a primit doar 20.000 lei. De remarcat ca localitatile in care electoratul a votat preponderent cu PNL (Slobozia Bradului, Homocea sau Chijdeni) n-au primit nici un ban la rectificare. La protestele consilierilor PNL, Oprisan a replicat ca acestia nu cunosc legislatia, "care precizeaza ca exista doua categorii de bugete provenite din rectificari, unul de 80% stabilit de Directia de Finante si unul de 20%, aflat la dispozitia CJ".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.