VERDE
Romania ar putea avea in curand o taxa unica de mediu, aplicata celor care polueaza. Utilizarea sumelor care se vor colecta in acest fel vor fi folosite exclusiv pentru depoluare, cu precadere pentru stimularea innoirii parcului auto
VERDE
Romania ar putea avea in curand o taxa unica de mediu, aplicata celor care polueaza. Utilizarea sumelor care se vor colecta in acest fel vor fi folosite exclusiv pentru depoluare, cu precadere pentru stimularea innoirii parcului auto invechit.   ELIMINAREA ROVINIETEI. Propunerea legislativa, care va fi depusa la Parlament de PSD, sustine inlocuirea celor trei taxe de mediu existente in prezent cu o singura taxa, aplicata producatorilor si importatorilor de masini in functie de gradul de poluare al acestora, taxa care sa constituie venit la bugetul Ministerului Mediului. Propunerea vizeaza anularea taxei de poluare din surse mobile platita de persoanele juridice la Fondul de mediu si eliminarea imediata a rovinietei. Printre scopurile demersului se afla "eliminarea imediata a aberantei triple taxari colectate de diferite institutii ale administratiei centrale, cu utilizari de cele mai multe ori pentru alte scopuri decat cele declarate de protectie a mediului" si "inlaturarea discriminarilor introduse prin actualul sistem abuziv de tripla taxare, intre persoanele fizice, juridice, regiile de transport in comun".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.