Grecii de la Bluehouse Capital au cumparat magazinul Eva. Tranzactia a fost estimata de analisti la cinci milioane de euro, Bulevardul Magheru fiind una dintre cele mai scumpe artere din lume. Potrivit unui studiu prezentat in urma cu doua saptamani
Grecii de la Bluehouse Capital au cumparat magazinul Eva. Tranzactia a fost estimata de analisti la cinci milioane de euro, Bulevardul Magheru fiind una dintre cele mai scumpe artere din lume. Potrivit unui studiu prezentat in urma cu doua saptamani de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield, o chirie anuala era, la nivelul lunii iunie, de 1.380 de euro/mp.
Condusa de trei oameni de afaceri greci, Bluehouse Capital vizeaza investitii imobiliare pe pietele din sud-estul Europei. Compania are in administrare fondurile de investitii Bluehouse Accession Property Fund, prin care a achizitionat la sfarsitul anului 2005 o serie de imobile, in Bucuresti, Craiova, Brasov si Bacau, inchiriate ulterior de operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania. Valoarea tranzactiei s-a ridicat atunci la 20 de milioane de euro, noteaza Mediafax.Investitii in birouri, logistica si retailPotrivit datelor disponibile pe pagina de Internet a fondului, Bluehouse este implicat in dezvoltarea a noua proiecte in Bucuresti si in imprejurimi, cu o suprafata construita totala de peste un milion de metri patrati, pe segmentul rezidential, de birouri, logistica si retail. Fondul dezvolta proiectele atat singur, cat si in parteneriat cu mai multi dezvoltatori, precum Globe Trade Centre (GTC), Hercesa, Arcon Constructions.
Bluehouse a achizitionat la inceputul anului un teren de 13 hectare in zona Ghencea din Bucuresti, unde va construi impreuna cu dezvoltatorul spaniol Hercesa 1.500 de apartamente, in urma unor investitii estimate la peste 300 milioane euro. Compania, care anunta in luna martie ca va pune la bataie 20 de milioane de euro pentru constructia unui imobil de birouri pe Calea Victoriei din Bucuresti, s-a implicat si in proiectul pe care firma israeliana Rosedub Medical il va dezvolta pe terenul achizitionat in urma cu doua luni de la Compania Industriala Grivita din Bucuresti. Costurile proiectului, care va cuprinde spatii de birouri si locuinte, se ridica la 320 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.