De vanzare, in Franta: o inchisoare, care candva a fost un azil medieval pentru nebuni. Locatie exceptionala, chiar langa palatul papal. Vedere la rau. Spatiu suficient, in cele 700 de celule ale sale Nu este vorba de un anunt imobiliar, ci de

De vanzare, in Franta: o inchisoare, care candva a fost un azil medieval pentru nebuni. Locatie exceptionala, chiar langa palatul papal. Vedere la rau. Spatiu suficient, in cele 700 de celule ale sale Nu este vorba de un anunt imobiliar, ci de  un program lansat de Ministerul de Finante al Frantei, care doreste sa vanda proprietatile nefolosite ale statului. Printre acestea, a fost aleasa si inchisoarea Sainte-Anne din centrul orasului Avignon, sudul tarii, una dintre cele mai populare destinatii turistice din zona.  
AZIL:Clasificata ca monument istoric, inchisoarea a fost initial, in secolul al XIII-lea, un azil pentru nebuni - cam in aceeasi perioada in care Avignon a devenit casa Suveranilor Pontifi expulzati din Roma. Pana in 2003, noteaza site-ul Independent Online, a functionat ca o inchisoare, una considerata printre cele mai insalubre din tara.Acum, fosta inchisoare, a fost pusa in vanzare, cumparatorul fiind obligat sa respecte o singura conditie: sa o transforme intr-un hotel de lux cu cel putin 110 camere.Ministerul francez se asteapta ca in urma vanzarii la bugetul statului sa intre cel putin patru milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.