PUNCTUL PE EI
Pisica blanda care zgarie rau a devenit un biet eufemism. Lupul in blana de miel, o alta expresie saracita de puterea sugestiei. Hiena, sacalul, doar niste jivine si ele, a caror ferocitate se manifesta in teritoriu bine marcat. Iz
PUNCTUL PE EI
Pisica blanda care zgarie rau a devenit un biet eufemism. Lupul in blana de miel, o alta expresie saracita de puterea sugestiei. Hiena, sacalul, doar niste jivine si ele, a caror ferocitate se manifesta in teritoriu bine marcat. Izolarea in salbaticie face fiara inofensiva in raport cu omul. Poti ocoli pericolul ocolind jungla. Ce te faci insa cu el, cu umanoidul pe care fatarnicia il poarta dincolo de granitele precautiei noastre? Te poti considera un om norocos daca ai sansa sa nu te intersectezi in viata cu un asemenea exemplar. Daca totusi l-ai intalnit si nu ti-a rupt buzunarele, daca te-ai petrecut cu el si nu ai inregistrat avarii extreme, atunci esti pur si simplu copilul norocului. Cand soarta este insa nemiloasa si iti harazeste confruntarea cu dihania bipeda, risti sa fii urmarit toata viata de visul urat. Animalul inteligent dar veros, logic dar visceral, aparent bine intentionat dar in fond escroc fara scrupule devine devastator in relatia cu omul de buna credinta.


In urma cu vreo zece ani am acceptat propunerea lui Cornel Otelea de a ma transfera la Steaua ca ofiter de presa. Urma sa lucrez cu Marcel Puscas, pe atunci presedinte al sectiei de fotbal, un om pe care nu-l cunosteam foarte bine. Mi-a dat sa citesc un plan de perspectiva pe care il gandise pentru fotbalul din Ghencea. Nu pot sa va spun cat de incantat am fost. Am certitudinea ca daca acele idei s-ar fi materializat, Steaua ar fi fost acum un club de prima marime europeana. Dar marea incantare s-a transformat intr-o cumplita deziluzie. Sub stindardul bunelor intentii defila omul de o perfidie inimaginabila. Imi este greu sa aleg, spre exemplu, una dintre actiunile care-l caracterizau. Sa va spun ca ne sugera sa pierdem campionatul pentru ca sa nu platim primele de obiectiv. Sa va cum a colaborat cu Victor Babiuc, protectorul sau, pentru a-i inlatura de la Steaua pe Cornel Otelea si pe Cristian Gatu. Sau despre cum incerca sa cumpere si sa vanda jucatori prin Werner Hellekes, impresar declarat de UEFA persona non grata.


Sunt multe si lungi povestile urate. Nu mai dezgropam mortii. Mi-am reamintit cine este Marcel Puscas vazandu-l cum combate in scandalul cu fosta sa sotie, Luminita Anghel. Nu ma priveste in nici un fel soarta maturilor. Isi pot purta si singuri de grija. Subiectivismul demersului de fata are motivatie concreta. L-am cunoscut pe David, fiul celor doi fiind coleg de gradinita si de scoala cu Maria, nepoata mea. De aceea il rog pe Marcel Puscas ca macar in acest caz sa evite traumatizarea unui copil. Doar astfel va dovedi ca il iubeste si il protejeaza cu adevarat pe David.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.