Sahtar, cu Razvan Rat integralist, a pierdut miercuri seara intr-un mod dramatic la Glasgow. Ca si multe alte esecuri din cariera antrenorului roman, si aceasta a venit in ultimele secunde ale partidei, in conditiile in care un egal i-ar fi adus pe u
Sahtar, cu Razvan Rat integralist, a pierdut miercuri seara intr-un mod dramatic la Glasgow. Ca si multe alte esecuri din cariera antrenorului roman, si aceasta a venit in ultimele secunde ale partidei, in conditiile in care un egal i-ar fi adus pe ucraineni foarte aproape de calificare. "Sunt foarte suparat in privinta acestui rezultat. Insa aveam dreptate cand am spus ca Celtic este o echipa norocoasa. Imi doream sa avem noroc in aceasta seara si cred ca noi am fost mai buni, dar nu a fost sa fie. Am jucat cu o organizare foarte buna timp de 43 de minute, insa jucatorii au obosit spre finalul partidei si au facut o greseala mare. Norocul este mare lucru! Mai avem o sansa, avem sase zile ca sa ne pregatim pentru meciul cu Benfica. Cred ca suntem mai buni decat Celtic si cred ca meritam sa ajungem in optimile Ligii Campionilor", a spus Lucescu la finalul partidei.
Pentru a se califica in aceasta faza, Sahtar are nevoie de o victorie in intalnirea cu lusitanii, de la Donetk, dar si ca Celtic sa piarda pe terenul lui Milan, echipa care a obtinut deja biletele pentru "optimi". In cazul in care aceste doua rezultate ies, Sahtar merge mai departe gratie rezultatelor directe in meciurile cu scotienii, 2-0 si 1-2. Tot miercuri seara, Chelsea a obtinut calificarea in "optimi", dupa ce a zdrobit cu 4-0 pe Rosenborg, in timp ce Real Madrid asteapta ultima etapa, avand nevoie de un succes pe teren propriu cu Lazio pentru a merge mai departe. Un nume greu al fotbalului european a parasit competitia, Valencia, iar Liverpool are nevoie de o victorie in ultima runda, la Marseille, intr-un meci "care pe care".
Se modifica sistemul!
Comitetul Executiv al UEFA, din care face parte si Mircea Sandu, se reuneste astazi la Lucerna pentru a decide noul format al Ligii Campionilor incepand cu sezonul 2008/2009. Astfel, la intalnirea de lucru din 12 noiembrie la care au participat reprezentatii federatiilor din tarile puternice, s-a stabilit, de principiu, abandonarea ideii ca la Liga sa intre castigatoarele cupelor nationale din primele 16 tari, insa extinderea spre estul Europei va fi insemnata.Accesul direct in faza grupelor Ligii Campionilor ar urma sa fie asigurat pentru 22 de echipe - cu sase mai multe decat in sistemul actual - din tarile clasate pe locurile 1-12 in ierarhia UEFA. Pentru celelalte zece locuri din grupe, vor exista doua cai de acces.
In schimbul proiectului "cupelor nationale", echipele clasate pe locurile 3 si 4 in anumite tari bine cotate ar putea sa isi dispute patru locuri intr-o faza preliminara (in doua tururi). Ultimele sase locuri vor fi repartizate dupa o faza preliminara (in trei tururi) la care vor participa cele 40 de campioane ale tarilor clasate pe locurile 13-52 in ierarhia UEFA. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.