Grupurile de utilitati Enel si EDF sunt aproape de incheierea unui acord in valoare de 2 miliarde de euro, in urma caruia compania italiana va controla 3% din piata franceza, se arata intr-un articol publicat in Financial Times.  Guvernele ambel
Grupurile de utilitati Enel si EDF sunt aproape de incheierea unui acord in valoare de 2 miliarde de euro, in urma caruia compania italiana va controla 3% din piata franceza, se arata intr-un articol publicat in Financial Times. Guvernele ambelor state erau increzatoare ca acordul ar putea fi anuntat astazi, cand presedintele francez Nicolas Sarkozy va avea o intalnire cu premierul italian Romano Prodi. Parteneriatul vizeaza majorarea capacitatii de distributie din Franta catre o retea din Italia. In urma unui eventual acord, Enel va prelua participatii la activele din sectorul energetic francez in valoare de 2 miliarde de euro, iar EDF la activele din Slovacia, Bulgaria si Rusia. In total, Enel ar putea avea acces la aproximativ 1.900 MW/ora de energie in Franta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.