Amenintarile si injuriile familiei decedatei, si nu lipsa de experienta, au impiedicat-o pe asistenta medicala de la Serviciul de Ambulanta Giurgiu sa acorde primul ajutor batranei de 80 de ani. "In camera unde se afla batrana erau cel putin zece per
Amenintarile si injuriile familiei decedatei, si nu lipsa de experienta, au impiedicat-o pe asistenta medicala de la Serviciul de Ambulanta Giurgiu sa acorde primul ajutor batranei de 80 de ani. "In camera unde se afla batrana erau cel putin zece persoane, printre care un tanar foarte agitat. Bolnava era constienta si cooperanta, chiar am reusit sa vorbesc cu ea cateva minute. Se afla in pat si respira greu. Am intrebat ce problema are si mi s-a spus ca «se astupa» si ca in urma cu trei zile a iesit din spital. Le-am spus ca ar fi bine sa fie transportata la spital, dar pacienta a refuzat. Tanarul agitat m-a amenintat si m-a injurat, motiv pentru care am parasit rapid locuinta", ne-a declarat asistenta medicala Mirela Croitoru. Potrivit presedintelui Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR), Liliana Iordache, asistenta medicala Mirela Croitoru, "a urmat periodic cursuri de resuscitare, prin programul national de educatie continua, astfel incat ea putea acorda primul ajutor, dar pacienta nu avea nevoie de aceasta manevra".   DOUA BLOCURI LA ACEEASI ADRESA. Mai trebuie retinut ca la adresa indicata de familie la telefon  erau doua blocuri cu acelasi numar, un element care a contribuit la intarzierea ambulantei la destinatie. Dar si in conditiile in care ea ar fi ajuns in timp-record, pe salvare nu erau un medic, singurul in masura sa decida manevrele ce se efectueaza in asemenea situatii,  si un tub de oxigen, absolut necesar unui pacient cu probleme de respiratie. Dar medicul a plecat mai devreme de la program, deoarece, sustine el, la Serviciul de Ambulanta din Giurgiu ar exista un protocol scris care ar permite acest lucru. Evident, protocol necunoscut la Ministerul Sanatatii. De unde, imediat dupa deces, directorul Serviciului de Ambulanta Giurgiu, Simion Laudat, a anuntat ca si-a dat demisia de onoare, in prezent, institutia este condusa tot de acesta. Or, cel putin pana acum, vinovata pare sa fie doar asistenta Mirela Croitoru. De altfel,  asa cum ne-a precizat, ea a fost penalizata cu 10% din salariu pe trei luni. Mirela Croitoru are de 25 de ani un an vechime la Serviciul de Ambulanta Giurgiu si, deocamdata, singura care a fost la pacienta, a vrut sa o ajute, dar nu a fost lasata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.